Mam do kupienia na dniach ładne lampiony do mojej japonki ,niestety z manualną regulacją.
Czy da sie przełożyć z tych co teraz mam??
swap elektrycznej regulacji świateł
da sie.
depo sprzedaje z manualna regulacja i ludzie zakladaja silniczki od seryjnych lampek.
sam tez mam w depo elektryke
depo sprzedaje z manualna regulacja i ludzie zakladaja silniczki od seryjnych lampek.
sam tez mam w depo elektryke
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
FEEDBACK
- dj-napster
- Podwójny As
Tez miałem takie zdanie jeszcze niedawno, jednak teraz często używam regulacji na trasie. W dzień przełączam na bliską odległość, wieczorem jednak regulacja jest przydatna aby nie oślepiać innych kierowców, jest to swego rodzaju kultura na drodze jak również zwiększanie bezpieczeństwa.Wenega pisze: ale tak na prawdę, to w hani da się jeździć tylko na jednym ustawieniu lampek:)
Albo gdy wieziemy na tylnej kanapie 2 osoby, niech to będą nie za lekkie osoby i już możemy oślepiać innych bo pomimo twardego seryjnego zawieszenia i tak przód idzie lekko w górę. To samo gdy wieziemy jakiś ładunek (wiem jak jechałem do Holandii to Honda z tyłu miała solidną glebę).
Regulacja przydaje się nie tylko dla jadących z naprzeciwka. Jadąc za kimś wieczorem oślepiamy tą osobę bo światło odbija się w lusterku wewnętrznym (z doświadczenia wiem bo nie raz przeklinam na drodze z tego powodu).
Jadąc jeden za drugim nie ma potrzeby dalekiego oświetlania drogi. Przy podjazdach/zjazdach regulacja również przydaje się nocą, jeśli opuszczamy duże wzniesienie to warto światła obniżyć co zawsze ograniczy oślepienie jadących z naprzeciwka.
Jeśli jedzie się za kimś gęsiego i ustawi świecenie "na krótko" to osoba jadąca przed nami nie tylko wyraźnie widzi w lusterku znaczek "H", może sobie dodatkowo myśleć: "fajnie że ta Honda nie oślepia tak jak co niektórzy, pewnie jedzie tym fajnym samochodem kulturalny kierowca, który skrócił zasięg świecenia by mnie nie oślepiać"
Przełącznik jest umieszczony w wygodnym miejscu pozwalając na częstą nie męczącą manipulację (ale ja mam podłokietnik a kto go nie posiada to już inna bajka:])
To by było na tyle z dzisiejszego wykładu o moich doświadczeniach na drodze:]
P.S - kiedyś tego nie doceniałem:
trzeba wyciagnac te zaslepki, jakby kapselki i silniczek normalnie zapinasz z tym plastikiem.
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
FEEDBACK