swap elektrycznej regulacji świateł

Problemy z prądem.
Awatar użytkownika
89iwan
Pełnoprawny User

swap elektrycznej regulacji świateł

Post autor: 89iwan »

Mam do kupienia na dniach ładne lampiony do mojej japonki ,niestety z manualną regulacją.
Czy da sie przełożyć z tych co teraz mam??
Wenega
Pełnoprawny User

Post autor: Wenega »

nie bardzo, trzeba by kombinować z przerabianiem silniczka i podobno jest z tym troche pieprzenia

ale tak na prawdę, to w hani da się jeździć tylko na jednym ustawieniu lampek:)
Depo Black Civic V gen - NAJNIŻE CENY
Awatar użytkownika
ceelx
Moderator
Kontakt:

Post autor: ceelx »

da sie.
depo sprzedaje z manualna regulacja i ludzie zakladaja silniczki od seryjnych lampek.

sam tez mam w depo elektryke :flex:
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
Awatar użytkownika
dj-napster
Podwójny As

Post autor: dj-napster »

Wenega pisze: ale tak na prawdę, to w hani da się jeździć tylko na jednym ustawieniu lampek:)
Tez miałem takie zdanie jeszcze niedawno, jednak teraz często używam regulacji na trasie. W dzień przełączam na bliską odległość, wieczorem jednak regulacja jest przydatna aby nie oślepiać innych kierowców, jest to swego rodzaju kultura na drodze jak również zwiększanie bezpieczeństwa.
Albo gdy wieziemy na tylnej kanapie 2 osoby, niech to będą nie za lekkie osoby i już możemy oślepiać innych bo pomimo twardego seryjnego zawieszenia i tak przód idzie lekko w górę. To samo gdy wieziemy jakiś ładunek (wiem jak jechałem do Holandii to Honda z tyłu miała solidną glebę).

Regulacja przydaje się nie tylko dla jadących z naprzeciwka. Jadąc za kimś wieczorem oślepiamy tą osobę bo światło odbija się w lusterku wewnętrznym (z doświadczenia wiem bo nie raz przeklinam na drodze z tego powodu).
Jadąc jeden za drugim nie ma potrzeby dalekiego oświetlania drogi. Przy podjazdach/zjazdach regulacja również przydaje się nocą, jeśli opuszczamy duże wzniesienie to warto światła obniżyć co zawsze ograniczy oślepienie jadących z naprzeciwka.
Jeśli jedzie się za kimś gęsiego i ustawi świecenie "na krótko" to osoba jadąca przed nami nie tylko wyraźnie widzi w lusterku znaczek "H", może sobie dodatkowo myśleć: "fajnie że ta Honda nie oślepia tak jak co niektórzy, pewnie jedzie tym fajnym samochodem kulturalny kierowca, który skrócił zasięg świecenia by mnie nie oślepiać" :]

Przełącznik jest umieszczony w wygodnym miejscu pozwalając na częstą nie męczącą manipulację (ale ja mam podłokietnik a kto go nie posiada to już inna bajka:])

To by było na tyle z dzisiejszego wykładu o moich doświadczeniach na drodze:]

P.S - kiedyś tego nie doceniałem:
:)
Obrazek
Wenega
Pełnoprawny User

Post autor: Wenega »

ceelx pisze:da sie.
depo sprzedaje z manualna regulacja i ludzie zakladaja silniczki od seryjnych lampek.

sam tez mam w depo elektryke :flex:
cholera a ja sprzedałe seri z silniczkami bo wyczytałem że za duż z tym pieprzenia!

dużo kombinacji jest?
Depo Black Civic V gen - NAJNIŻE CENY
Awatar użytkownika
ceelx
Moderator
Kontakt:

Post autor: ceelx »

trzeba wyciagnac te zaslepki, jakby kapselki i silniczek normalnie zapinasz z tym plastikiem.
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
Awatar użytkownika
89iwan
Pełnoprawny User

Post autor: 89iwan »

I o taką odpowiedz mi chodziło,dzięki chłopaki.
ODPOWIEDZ