wydech zamiana
-
- Berbeć
wydech zamiana
witam mam mały problem a raczej pragne zaczerpnać informacji od wyrafinowanych forumowiczów i znawców):) otóz ; zamontowałem w swojim EG3 ostanio Replikę Apexi N1 ,i jestem nie zadowlony liczyłem sie z tym ze bd jeba***c po uszach ale ze nie aż tak w dolnym zakresie obrotów do 4 tys jest miazga nie idzie normalnie porozmawiać z druga osoba ;( jak zresztą zakłuca mi spokojne słuchanie radia <LOL>:P.
Zatem zwracam się z pytaniem zna ktoś jakiś tłumik cichy a zarazem w zakresie wysokich obrotów aby było słychać to coś :))
z góry dzieki pozdrawiam
Zatem zwracam się z pytaniem zna ktoś jakiś tłumik cichy a zarazem w zakresie wysokich obrotów aby było słychać to coś :))
z góry dzieki pozdrawiam
-
- Pełnoprawny User
-
- Berbeć
-
- Pełnoprawny User
-
- Berbeć
-
- Berbeć
ogolnie to nie ma jednej recepty na dzwiek wydechu bo co silnik to inaczej wydech sie drze.
jednemu pomoze pozbyc sie uciazliwego basu ebajowy kolektor 4-2-1, innemu zacznie jeszcze bardziej "dudnic", kolejny wywala kata i ma spokoj..
u mnie pomoglo wywalenie kata - wczesniej byl mega jalowy bas, pozniej zrobilo sie troche przyjemniej ale i tak dopiero na 2' przelocie wydech brzmi tak jak powinien i jest ciszej na 2 tlumikach przelotowych (awg i m-tech) niz na oem srednicy wydechu i 3 przelotach... od slomki z eg3 nie ma co za duzo oczekiwac
ew zawsze mozesz zmienic koncowy na komorowy np na oem look m-tech'a, w tedy na pewno bedzie ciszej
jednemu pomoze pozbyc sie uciazliwego basu ebajowy kolektor 4-2-1, innemu zacznie jeszcze bardziej "dudnic", kolejny wywala kata i ma spokoj..
u mnie pomoglo wywalenie kata - wczesniej byl mega jalowy bas, pozniej zrobilo sie troche przyjemniej ale i tak dopiero na 2' przelocie wydech brzmi tak jak powinien i jest ciszej na 2 tlumikach przelotowych (awg i m-tech) niz na oem srednicy wydechu i 3 przelotach... od slomki z eg3 nie ma co za duzo oczekiwac
ew zawsze mozesz zmienic koncowy na komorowy np na oem look m-tech'a, w tedy na pewno bedzie ciszej
ja mam podobny problem, wziąłemreplice spoona która miała się drzeć dopiero od 4tyś a daje od samego dołu:/ dzwięk zajebisty od tych 4 ale od samego dołu jest basowo:/
tłumikarz powiedział że wstawienie czegoś w środek nie rozwiąze sprawy bo za tłumienie odpowiedzialny jest właśnie ostatni tłumik...
tak to jest...
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
tłumikarz powiedział że wstawienie czegoś w środek nie rozwiąze sprawy bo za tłumienie odpowiedzialny jest właśnie ostatni tłumik...
tak to jest...
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum