Witam
Chciałem się zapytać o podłączenie centralnego zamka uniwerslanego, a dokładnie ten model http://allegro.pl/centralny-zamek-2drzw ... 36656.html
Chodzi mi tylko w zasadzie o to gdzie podłączyć zasilanie, bo teraz na szybko kabel zasilania podpiąłem pod kostkę od radia tam gdzie jest stale zasilanie ale nie wiem czy dobrze zrobiłem? Wszystko oczywiście działa jak należy, ale czy teraz nie będzie mi centralny rozładowywał akumulatora?
I pytanie drugie, zostały mi do podpięcia kable od kierunków, czy mogę je podpiąć pod kable idące od przycisku świateł awaryjnych? Czy trzeba zastosować diody?
Centralny zamek - pytanie o podpięcie zasilania
kable od kierunków jak najbardziej możesz pod awaryjne
co do zasilania to podepnij sie pod skrzynkę z bezpiecznikami - nawet pod puste u ciebie bezpieczniki od centralnego (bo nie miałes fabrycznego..?) - sprawdź miernikiem gdzie jest napięcie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i powinno byc ok - tak własnie podpiąłem ostatnio znajomemu.
co do zasilania to podepnij sie pod skrzynkę z bezpiecznikami - nawet pod puste u ciebie bezpieczniki od centralnego (bo nie miałes fabrycznego..?) - sprawdź miernikiem gdzie jest napięcie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i powinno byc ok - tak własnie podpiąłem ostatnio znajomemu.