JDM przycisk podgrzewania lusterek CIVIC 5 gen.

Problemy z prądem.
Awatar użytkownika
dj-napster
Podwójny As

JDM przycisk podgrzewania lusterek CIVIC 5 gen.

Post autor: dj-napster »

Jakiś czas temu zrobiłem sobie podgrzewane lusterka, jednak dużo wcześniej szukałem na forach i stronach typu ebay, seryjnego sterownika JDM lusterek który ma dodatkowo niespotykany przycisk do podgrzewania lusterek.

Wiem że moje poszukiwania nie wróżą że uda mi się znaleźć takie coś:

Obrazek

Obrazek

teraz moje pytanie, czy w takim przycisku jak na poniższym zdjęciu jest miejsce w środku żeby wyrzeźbić otwór i wstawić tam jakiś nieoryginalny przycisk z lampką?, który po dokładnym postaraniu się przy montażu wyglądał by jak seryjny:

Obrazek

Samo składanie lusterek można kupić np na eBay w granicach 100zł, jednak nie chciał bym inwestować jeśli nie mam pewności czy tam rzeczywiście będzie miejsce do zamontowania dodatkowego przycisku w środku.

Jeśli ktoś posiada u siebie składanie lusterek mógłby zobaczyć jak to w środku wygląda bo przycisk jest rozbieralny.
malykciuk
Forumowy As

Post autor: malykciuk »

ostatnio rozbieralem ten cały przycisk ale nie pamiętam jak to tam wygląda.
myśle że dół czyli płytka regulacji jest taka sama w obu
myślałem o wsadzeniu tam guziczka od gazu który miałem kiedyś w aucie. rozmiarowo praktycznie to samo tylko że był walcowy a ten troche jajkowy ale to nie problem

ewentualnie przeszczepić i wpasować przycisk od preludy IV która ma prztyczek do ogrzewanych luster-koszt 60zeta

chcesz zrobić tak jak szyba że musisz sam wyłączyć czy jakoś czasowy wyłącznik ogarnąć??

znalazłem,

tak to wygląda, to ten zielony guziczek, myśle że dało by się go ładnie wkomponować...

Obrazek
Awatar użytkownika
dj-napster
Podwójny As

Normalny przycisk osobno ręcznie włączany tak jak serii było :]
Okrągły przycisk jak najbardziej bo jak rzeźbić to jedynie wiertłem żeby równo wyszło.

Aktualnie mam podpięte pod tylna szybę ale ta opcja minie odpowiada, szyba bierze za dużo prądu a ostatnio często używam grzania luster jak sa zaparowane/mokre, szyba wtedy jest zbędna i pożera prąd.

Zdemontowałem mój zwykły sterownik lusterek i zaraz zajrzę do środka.

prelude IV ma faktycznie przycisk, rozumie że w przycisku jest dioda a nie gdzieś na desce...
No i jaki jest wymiar tego guziczka żeby się zmieścił do nas, tak żeby szło regulować później lusterka

Obrazek

Dodano:

Rozebrałem przycisk i jestem mile zaskoczony:]

płytka drukowana z miejscem na podłączenie przycisku, nawet pod składanie jest miejsce:
Obrazek

gniazdo pod oryginalny przycisk:
Obrazek

styki na płytce dobrze umocowane i osłonięte:
Obrazek
Ostatnio zmieniony pn 08 lis 2010, 18:50:27 przez dj-napster, łącznie zmieniany 1 raz.
malykciuk
Forumowy As

dokładnie ten miałem na myśli:)
od VIIgena jest taki sam tylko bez tej obramówki i tamten jest podświetlany, diody osobnej CHYBA nie ma.
niestety jest on mniejszy od tego co mamy w desce:/
obecnie jestem poza domem ale jak wróce moge zmierzyć wymiary otworu w tunelu:)
Awatar użytkownika
dj-napster
Podwójny As

Nie chodziło mi o wymiar całego sterownika tylko o wymiar samego podświetlanego przycisku.
Domyślam się że jest on większy i zbyt płytki żeby przeszczepić, z wielkością by się powalczyło ale jak mówię nie może być za płytki

P.S. od civic VII ma diodę wewnątrz:

Obrazek

rozumiem że prelude IV ma cały przycisk podświetlany? bo nie zrozumiałem do końca twojej odpowiedzi
malykciuk
Forumowy As

no właśnie nie wiem jak jest z tym od pralki ale z VIIgena jest podświetlany (Crox miał na zbyciu ostatnio więc może jego dopytać)
wcześniej nie załapałem, rozumiem że chodziło o ten mały prztyczek?
-średnica ok 5mm
całość nie pamiętam 1-1,5cm może, potem juz kabelki

tutaj dla orientacji jeszcze jedno..

Obrazek
Awatar użytkownika
dj-napster
Podwójny As

Civic VII gen ma światełko ale ono jest takie płaskie malutkie i jak zamontujesz przycisk w poziomie to światełko będzie pionowo co będzie niezbyt oryginalnie wyglądało, prelude jak ma lampkę to by świecił cały guziczek.

Na forum preludy założyłem temat odnośnie wymiarów przycisku i tego czy jest podświetlany, niestety cisza jest póki co:/ czy nikt nie ma seryjnego grzania albo chociaż składania.?.. :]

Dodano (10.11.2010):

P.S. dla ciekawskich zamieszczam screena z eBay w dniu dzisiejszym, cena z oryginalnym przyciskiem, cena konkretna:

Obrazek

Dodano (21.11.2010):

ZROBIONE !!! -> Homemade heated mirrors switch
ODPOWIEDZ