Centralny Zamek

Problemy z prądem.
czerkas89
Żółtodziób

Centralny Zamek

Post autor: czerkas89 »

Witam potrzebuje wskazówek do montażu centralnego zamka na pilota.Pierwszą część mam za sobą (zamontowane siłowniki i wszystko gra otwiera i zamyka), ale mam problem z puszczeniem kabli przez drzwi mam tam szara kostkę do której idzie pełno kabli. Nie mam seryjnego centralnego wiec niema się pod co podpiąć.Tu się rodzi moje pytanie jak puścić kable do siłownika w drzwiach ?? Macie jakieś pomysły zdjęcia które mogły by pomóc ??

Samochód Honda civic htb 5 gen
klosek
Podwójny As

Post autor: klosek »

wyjmij ta kostke i zrub dziur przeprowadz kalbel i idz znimi tak jak z kablami od głośnika

PS jak to bedziesz podpinał gdzie ???

a raczej pod co dokładnie jest tam jakiś moduł czy wystarczy tylko pod zasilanie podpiąc
Bo też chce sobie zainstalowac???
malykciuk
Forumowy As

Post autor: malykciuk »

też myślałem że to łatwiejsze będzie ale przeciągnięcie przewodów z drzwi do kabiny nie jest takie łatwe jak by się wydawało... zastanawiam się czy nie łatwiej będzie drzwi zdjąc....
czerkas89
Żółtodziób

klosek jest tam sterownik pod który wystarczy podpiąć zasilanie i już wszystko działa.Przeciąganie kabli rozwiązane dałem do firmy która zajmuje się zakładaniem centralnych przeciągnęli kable za 20 zł .Zostało podłączenie kierunkowskazów do centralki podłączał ktoś może i wie gdzie ?? czy wygodniej pod przycisk awaryjnych czy kolo bezpieczników??
JJ

Post autor: JJ »

Ja kierunki podpiąłem do dwóch przewodów za kierownicą. Jest tam kostka z trzema przewodami i z niej wpiąłem się w dwa - zielono-żółty i zielono-niebieski. Trochę ciasno tam jest, ale wolałem tak zrobić, bo nie chciało mi się diód lutować. Bo wiesz, że aby podpiąć się pod przycisk awaryjnych musisz dolutować diody prostownicze?
czerkas89
Żółtodziób

Mógłbyś jakoś dokładniej opisać tą kostkę ?? jakieś zdjęcie ?? z góry dzięki
JJ

Zrobiłem to dokładnie tak, jak jest opisane na ckpl w tym wątku. Na samym końcu masz podpięcie pod kierunki.
czerkas89
Żółtodziób

Możesz wstawić jeszcze raz link bo niedziała
JJ

Bo ckpl dziś nie działa, trzeba poczekać.
czerkas89
Żółtodziób

OK już działa dzięx
ODPOWIEDZ