Centralny Zamek
Centralny Zamek
Witam potrzebuje wskazówek do montażu centralnego zamka na pilota.Pierwszą część mam za sobą (zamontowane siłowniki i wszystko gra otwiera i zamyka), ale mam problem z puszczeniem kabli przez drzwi mam tam szara kostkę do której idzie pełno kabli. Nie mam seryjnego centralnego wiec niema się pod co podpiąć.Tu się rodzi moje pytanie jak puścić kable do siłownika w drzwiach Macie jakieś pomysły zdjęcia które mogły by pomóc
Samochód Honda civic htb 5 gen
Samochód Honda civic htb 5 gen
klosek jest tam sterownik pod który wystarczy podpiąć zasilanie i już wszystko działa.Przeciąganie kabli rozwiązane dałem do firmy która zajmuje się zakładaniem centralnych przeciągnęli kable za 20 zł .Zostało podłączenie kierunkowskazów do centralki podłączał ktoś może i wie gdzie czy wygodniej pod przycisk awaryjnych czy kolo bezpieczników??
Ja kierunki podpiąłem do dwóch przewodów za kierownicą. Jest tam kostka z trzema przewodami i z niej wpiąłem się w dwa - zielono-żółty i zielono-niebieski. Trochę ciasno tam jest, ale wolałem tak zrobić, bo nie chciało mi się diód lutować. Bo wiesz, że aby podpiąć się pod przycisk awaryjnych musisz dolutować diody prostownicze?
Zrobiłem to dokładnie tak, jak jest opisane na ckpl w tym wątku. Na samym końcu masz podpięcie pod kierunki.