powolne zamykanie elektrycznych szyb...

Problemy z prądem.
GoLo
Berbeć

powolne zamykanie elektrycznych szyb...

Post autor: GoLo »

Wystepuje u mnie powolne zamykanie szyb tak jakby cos trzymało ;/ spuszczanei szyb idzie super ale podnoszenei szczegolnie w polowie wrecz "zamiera" ledwo sie podnoasząc ;/

Dzis rozkrecilem boczkie posmarowalem wszytko co sie da, najpeirw wd40 a pozniej smarem ;) niby wydawalo sie ze jest poprawa ale po skrecenieu dalej sie meczy podcaigając szybe :( co robic?
The Player

Post autor: The Player »

Może silniczki mówią do widzenia.
GoLo
Berbeć

raczej nie silniczki bo do pewnego momentu szyba zasuwa sie nawet dobrze dopeiro gdzies w polowie słabnie
The Player

Post autor: The Player »

To wychodzi na to, że o coś gdzieś haczy. Miałeś wygłuszane auto?
GoLo
Berbeć

dopiero co je kupilem ale wygluszone to ono raczej nie jets z tego co widizlem... tylko jakas foli ochronna
BRNK
Podwójny As

Post autor: BRNK »

smar silionowy w sprayu i tym wypsikac uszczelki po ktorych porusza sie szyba i bedzie gicio
oktanxxx

Post autor: oktanxxx »

BRNK pisze:smar silionowy w sprayu i tym wypsikac uszczelki po ktorych porusza sie szyba i bedzie gicio
Dokładnie tak jak pisze kolega, spray silikonowy do uszczelek pomaga bardzo dobrze.
U mnie był też taki problem że uszczelka przy lusterku się podwinęła i ciasno siedziała, przez co szyba miała opór przy domykaniu.
molekss
Podwójny As
Kontakt:

Post autor: molekss »

oktanxxx pisze:
BRNK pisze:smar silionowy w sprayu i tym wypsikac uszczelki po ktorych porusza sie szyba i bedzie gicio
Dokładnie tak jak pisze kolega, spray silikonowy do uszczelek pomaga bardzo dobrze.
U mnie był też taki problem że uszczelka przy lusterku się podwinęła i ciasno siedziała, przez co szyba miała opór przy domykaniu.
potwierdzam, u mnie też pomógł silikon w sprayu
ODPOWIEDZ