Wyciszenie
Wyciszenie
Chciałbym zapytać się czy próbował ktoś wyciszać wnętrze swojego civica. Nie chodzi o muzykę tylko po prostu, żeby w środku było ciszej. Wiem że civic sam w sobie jest słabo wyciszony i jest głośno, dlatego pytam czy jest jakiś sens pakowania kasy w wyciszenie. Aby jeździło się bardziej komfortowo. Czekam na jakieś odpowiedzi. Z góry dzięki.
Jeżeli temat jest w złym miejscu można przenieść.
Jeżeli temat jest w złym miejscu można przenieść.
Bo liczy się wnętrze...
Zgadzam sie. Efekt jaki dało wygłuszenie tyłu przeszło moje oczekiwania. Poza tym, dociązyłem tył co spowodowało wyrównanie rozłożenia masy. A tak powazniej to nie jestem tym typem czlowieka co walczy o kazdy kilogram. Robienie tras w tym samochodzie najnormalniej w swiecie meczy. Boje sie pomyslec co by było jakbym miał przelot (mam komorowca na koncu).
Uwazam ze inwestycja w wyklejenie podłogi jest słuszna, a fachowe zródła mowia ze bardzo duzo daje wygłusznie.... dachu. Po nim zaraz po podłodze przepływa najwiecej powietrza podczas jazdy. Ale tak ekstremalnie bym nie szedł.
Mozna by pomyslec nad zakupem innych mat niz APP, moze bardziej sie sprawdzaja.
Czytałem kiedyś ze w jakims Mercedesie (E albo S klasy) całe wygłuszenie wazy ponad 200 kg.
Uwazam ze inwestycja w wyklejenie podłogi jest słuszna, a fachowe zródła mowia ze bardzo duzo daje wygłusznie.... dachu. Po nim zaraz po podłodze przepływa najwiecej powietrza podczas jazdy. Ale tak ekstremalnie bym nie szedł.
Mozna by pomyslec nad zakupem innych mat niz APP, moze bardziej sie sprawdzaja.
Czytałem kiedyś ze w jakims Mercedesie (E albo S klasy) całe wygłuszenie wazy ponad 200 kg.
200 to trochę za dużo, ale tak do 50 jeszcze da rade. Nad dachem to można się zastanawiać.. Wystarczy dobra grubsza podsufitka. Ale bagażnik podłoga i drzwi to by się chyba bardzo opłacało. Jak się często z rodzinką jeździ to hałas trochę przeszkadza. Dzięki Pecado, za rzetelne info.. Poszukam jeszcze jakieś rodzaje mat ale myślę że APP da radę
Bo liczy się wnętrze...