Wyciszenie

wiewioor
Żółtodziób

Wyciszenie

Post autor: wiewioor »

Chciałbym zapytać się czy próbował ktoś wyciszać wnętrze swojego civica. Nie chodzi o muzykę tylko po prostu, żeby w środku było ciszej. Wiem że civic sam w sobie jest słabo wyciszony i jest głośno, dlatego pytam czy jest jakiś sens pakowania kasy w wyciszenie. Aby jeździło się bardziej komfortowo. Czekam na jakieś odpowiedzi. Z góry dzięki. :]
Jeżeli temat jest w złym miejscu można przenieść. :-)
Bo liczy się wnętrze...
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Post autor: Pecado »

Ja robiłem. Wyklejałem matami APP cały tył (komore bagaznika i nadkola)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jesli nie zalezy Ci na kazdym kg to warto. Wykleiłbym cała podłgę najchetniej. Oczywiscie wyklejałem tez drzwi, ale to głównie pod audio.
wiewioor
Żółtodziób

To aż tyle to waży że osiągi słabną?:) A jakie koszta mniej więcej? Rozumiem że w aucie dużo ciszej... tak ma być :-)
Dzięki z info :happy:
Bo liczy się wnętrze...
Serek_s91

Post autor: Serek_s91 »

a co myślicie o tym żeby wygłuszyć drzwi oraz podłoge, gdy za przednimi fotelami jest pustka (bebecha), da to wogóle jakiś efekt ??
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Na bagaznik poszło 19 mat 50x25cm, co daje wage ok 8 kg. koszt ok 110 PLN
wiewioor
Żółtodziób

Dzięki Pecado, moim zdaniem się opłaca. Jak dojdzie do tego podłoga to masa się jeszcze zwiększy ale to nic. Czasem komfort ważniejszy.
Bo liczy się wnętrze...
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Zgadzam sie. Efekt jaki dało wygłuszenie tyłu przeszło moje oczekiwania. Poza tym, dociązyłem tył co spowodowało wyrównanie rozłożenia masy. A tak powazniej to nie jestem tym typem czlowieka co walczy o kazdy kilogram. Robienie tras w tym samochodzie najnormalniej w swiecie meczy. Boje sie pomyslec co by było jakbym miał przelot (mam komorowca na koncu).

Uwazam ze inwestycja w wyklejenie podłogi jest słuszna, a fachowe zródła mowia ze bardzo duzo daje wygłusznie.... dachu. Po nim zaraz po podłodze przepływa najwiecej powietrza podczas jazdy. Ale tak ekstremalnie bym nie szedł. :D

Mozna by pomyslec nad zakupem innych mat niz APP, moze bardziej sie sprawdzaja.
Czytałem kiedyś ze w jakims Mercedesie (E albo S klasy) całe wygłuszenie wazy ponad 200 kg.
wiewioor
Żółtodziób

200 to trochę za dużo, ale tak do 50 jeszcze da rade. Nad dachem to można się zastanawiać.. Wystarczy dobra grubsza podsufitka. Ale bagażnik podłoga i drzwi to by się chyba bardzo opłacało. Jak się często z rodzinką jeździ to hałas trochę przeszkadza. Dzięki Pecado, za rzetelne info.. Poszukam jeszcze jakieś rodzaje mat ale myślę że APP da radę ;)
Bo liczy się wnętrze...
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Zagadaj z Vidarem, on u siebie tez wygłuszał hankę (powinien nawet byc gdziej jego temat w "nasze auta")
wiewioor
Żółtodziób

Już wszystko wiem. Przepatrzyłem cały temat Vidara i Twój i myślę ze to wyklejenie matami będzie ok. Przy okazji może wpadnie jakaś wykładzina i podsufitka. Allegro całe przeszukane więc mam nadzieję że dam radę. Jeszcze raz dzięki. pozdro ;)
Temat do zamknięcia.
Bo liczy się wnętrze...
Zablokowany