Światło w bagażniku

Problemy z prądem.
BadColins
Forumowy As

Światło w bagażniku

Post autor: BadColins »

Mam takie pytanko, ostatnio u znajomego w jego HB widziałem że ma lampkę w bagażniku. Czy występowała ona a jakiejś konkretnej wersji ? Czy jest możliwy przeszczep takiej lampki do wersji w której ona nie występuje ( u mnie nie ma ). A jeżeli tak to skąd ciągnąć zasilanie ? :huh:
BRNK
Podwójny As

Post autor: BRNK »

lampki byly w "dopasionych" wesjach o ile mozna tak mowic, wiem ze w 1,6 przewaznie byly i w 1,3 nobles też.

u mnie jest zaślepka, ogarnalem lampke z rozbitka, ale nigdy jej nie zamontowalem :D

wiem ze - sie wezmie z włącznika w klapie,
natomiast + nie szukalem bo wydaje mi sie ze go tam nie ma i trzeba ciagnac spod bezpiecznikow cos, jak ktos ma pomysl to tez chetnie poczytam :D

wiem ze mozna podlaczyc pod swiatla postojowe ale wtedy bedzie tylko swiecic po otwarciu bagażnika przy zapalonych swiatlach wiec nie jest to super wypasiona opcja :gunsmilie:
Aciulek
Potrójny As

Post autor: Aciulek »

mozna sprobowac podlaczyc do czujnika otwarcia burty, bede to u siebie robil za pare dni :) wiec napewno opisze to, ale wydaje mi sie ze juz widzialem o tym temat
molekss
Podwójny As
Kontakt:

Post autor: molekss »

ja w mojej noblesse miałem seryjne :)
asterek85

Post autor: asterek85 »

Moje Eg4 z grudnia 92 też ma lampkę także chyba nie było reguły. Może po prostu w D13B2 było dostępne za dopłatą :sly:
kamilo001

Post autor: kamilo001 »

przewody do lampki bagardznika sa poprowadzone seryjnie i sa schowane pod plastikami i jest kostka przylkejona tasma do nadkola
BadColins
Forumowy As

Post autor: BadColins »

kamilo001, w każdym modelu są te kable? bo jak tak to ja może w końcu ogarnę u mnie te światło :D
wojtu
Potrójny As

Post autor: wojtu »

kolega żeby się nie zdziwił bo z tego co pamiętam to za plastikami jest kabel, wtyczka podobna ale z tego co ja się dowiedziałem to są od audio a nie lampki, choć miejsce się prawie zgadza :gunsmilie:
Awatar użytkownika
pit
Potrójny As

Post autor: pit »

miernik w rękę , zrywasz plastiki i sprawdzasz wszystkie kostki przy otwartym i zamkniętym bagażniku... ( polecam zatrzaskiwać zamek śrubokrętem)
i będziesz wiedział czy w którejś kostce pojawia ci się prąd przy otwartej klapie, jeżeli tak możesz sobie lampkę zamontować
ODPOWIEDZ