Wielki problem z Przednimi Swiatłami (Angel eyes)

Problemy z prądem.
helbas
Żółtodziób

Wielki problem z Przednimi Swiatłami (Angel eyes)

Post autor: helbas »

Witam!!
chciałbym na wstepie zaznaczyc ze jestetm Tutaj nowy i stałem sie posiadaczem Hondy czego nie załuje chociaz mam jeden wielki problem ze swiatałami przednimi
Mianowicie..
Kupiłem juz Hanie ze Swiatłami Angels Eyes.. z jakims ksenonem ale to nie jest sedno sprawy. ..
Lamp nie da sie wyregulowac bo jakis magik poprostu przekrecił regulacje i soczewka wypadła i lampy ze tak powiem swieca 10 cm od zderrzaka przedniego nie widac kompletnie nic... długie sa w porzadku ... po za tym ringi rowniez sie nie swieca ...i ogolnie swiatło jest strasznei rozproszeone na wszystkie stoorny taka choinka mozna powiedziec ... dziwnie to wyglada z wewnatrz bo z zewnarz normalne swiatełka na ksenonie .. innych nie raze inni mnie widza za to ja nie widze nic czy ktos moze mi doradzic co mozna w tym przypadku zrobic czy da sie jakos uratowac te lampy ??
i ewentualnie p[oleccie jakies lampy ktre zdaja egzamin i działąja bezproblemowo ogolnie prosze o polecenia lamp....jaki typ i wogole co i jak..

Poprossze o jakies porady
Awatar użytkownika
pit
Potrójny As

Post autor: pit »

najlepiej kup OEM które powinny być w serii,
te pewnie da się uratować, ale trzeba by sporo zabawy i preczji, aby to jako tako świeciło, ringi to najmniejszy problem pewnie dioda poległa ( pytanie czy są rozbieralne ?)

a co do reszty.. to ja bym nawet tego nie ruszał kupił OEM o wiele lepiej spasowane a dwa że nie mają kseononów..
helbas
Żółtodziób

a mogłbym prosic jakis link do lamp OEM chociaz wyglad albo najlepiej sklepik ;)

a lampy rozbieralne jako tako nie sa ... raczej rozszczelniac trzeba by było
Awatar użytkownika
pit
Potrójny As

poszukaj na allegro nawet używek... OEM czyli fabryczne czyli wpisz wyszukiwarkę..

trochę samodzielności :D
helbas
Żółtodziób

ale ogolna rada tak by nie bawic sie w soczewki olac wyglad auta i kupowac orginały ??? nie zamienniki ??
Awatar użytkownika
pit
Potrójny As

tzn tak, no jeżeli nie zależy Ci na czasie to możesz się pokusić o próbę reanimacji.

Musiałbyś rozkleić lampę,ale to plastik więc sprawa czyście zagarmistrzowska i saperskie podejście do całej sprawy..

Jak rozbierzesz będziesz miał lepszy dostęp do soczewki i ringów.
Soczewkę możesz próbować w kliknąć w mocowanie ( ale nie dotykaj soczewki gołymi paluchami najlepiej jak miałbyś szmacianą rękawiczkę ( proponuję i tak po zabawie przemyć wacikiem ze spirytusem - tak aby nie było śladów i żadnych okruszków).

Przy okazji zajrzyj do ringów sprawdź miernikiem jakie napięcie idzie na ring czy jest to 12V czy mniej, jeżeli mniej to ile..
Sprawdź czy dioda działa.. ( też miernikiem)

później będziesz musiał to skleić o ile uda ci się wszystko naprawić, skleić musisz dokładnie i szczelnie..

Zabawy nie mało. a nie wiadomo czy efekt coś pomoże..

Przed sklejeniem lampy warto podłączyć ją do instalacji i sprawdzić jak świeci ( można pokosić się o regulację ) co by się upewnić czy wszystko jest OK..

Używane lampy kupisz za około 100zł.. 2szt..
Cinek

Post autor: Cinek »

Powiem ci ze to czesta przypadlosc tych lamp ze soczewka wypada... Mialem identyczna historie ale to diagnosta przy probie wyregulowania zepsol ale udalo sie zreanimowac lampe bez rozklejania itd... wystarczylo lampe wyciagnac i zdiagnozowac co sie stalo, a stalo sie tyle urwala sie podstawka od soczewki i przez to opadala... najpierw pomyslalem ze zwyczajnie sie regulacja skończyla a tu taki zonk :bored: zauważylem ze w srodku w lampie soczewka ma taka jakby metalowa podstawke i obok tej malutkie podstawki przytwierdznej do podstawki od soczewki jest dziurka wiec nie wiele myślac dosztukowalem wkreta do drewna ok 5-6cm przewiercilem w obudowie lampy z tyłu dziurke na wprost tej dziurki od blaszki soczewki i sie trzyma :flex: wiem torche namieszalem ale najzwyczajniej wyciag lampe i sprawdź co jest moze akurat bedziesz miał podobna przypadlosc :kid: moze uda sie fote zrobic to lepiej to wytłumacze później...
helbas
Żółtodziób

tzn tak dla uscislenia sprawa wyglada nastepujaco

1.Ringi nie swieca ale to da sie zrobic...
2. prawa soczewka wypadła
3. regulacja przekrecona (nie wiem gwint czy cos nie da sie wogole ustawic jak diagnosta ustawiał to albo da sie ustawic na wysokosc albo na "lewo prawo: nie da sie ich idealnie ustawic...
teraz juz wogole...
4. swiatło jest rozproszonme
5. swieca moze 10 cm od zderzaka ..
6. z długimi swiatłą mi wszytsko ok

niechce mi sie z tymi lampam,i bawic wystawie je na allegro czy cos za jakies 200 -250 zł z opisem całym co znimi nie tak aby nie był oze sprzedaje jakas lipe
musze kupic nowe ... i chce nowe... tylko zastanwiam sie nad kolejnymi soczekwkami nowymi w sumie nie powinno byc znimi jako takiego problemu chyba nie wiem .. doradzcie... bo orgnał wiadomo zawsze orginał ale traci wiele na wdzieku auutka...
i mam teraz dylemat lampy soczewki to na allegro koszt około 600 zł z przesyłka jestem gotw poniesc takie koszta byle by to działło tak jak nalezy a czy jest jakas pewnosc ktz to wie . . . a tak na marginesie to u mnie w hani wogole jakis magik zakłądałoswietlenie z tyłu rowniez mam zminione lampy na diodowe... ale jakis kretyn połaczył mase lampa z lampa :bangin:
i ogolnie jakies czary diody popalone... ale diody nowe wlutowałem i jest wszystko gitara tak jak byc powinno tylko teraz te przednie zmora...
Awatar użytkownika
pit
Potrójny As

jak chcesz możesz ściągnąć np DENJI z USA.. nie wiem ile dokładnie wyszły by takie lampu ale podejrzewam że około 600zł na pewno .
Przede wszystkim jest o wiele lepiej spasowane no i kierunek odzielnie itp..
Ja mam u Siebie replikę.. ale jestem mega zadowolony, jak chcesz to mogę późnym wieczorem sprawdzić ile by takie coś kosztowało itp..
Jeżeli chcesz to obadaj sobie jak wyglądają, to sprawdź u mnie w temacie jak wygląda...

Nie wiem, zastanów się i przemyśl sprawę.. jak coś to PW
muzammil
Potrójny As

Post autor: muzammil »

po pierwsze-wsadz zarowki halogenowe czyli takie do jakis jest zaprojektowana lampa i zobacz jak t owtedy swieci i sprobuj wyregulowac.
helbas
Żółtodziób

muzammil pisze:po pierwsze-wsadz zarowki halogenowe czyli takie do jakis jest zaprojektowana lampa i zobacz jak t owtedy swieci i sprobuj wyregulowac.

ad 1.
Nie ma roznicy ... czy to zarowki zwykłe (barwa zołta badz biała) czy zarniki z przetwornicami..

ad2. regulacja nie działa ... popsuta przekrecona ... porpostu nie działa ...
BRNK
Podwójny As

Post autor: BRNK »

naprawialem z ziomem taką usterke jak Twoja, nawet jest gdzies na forum fotostory bo pamietam ze wrzucalem zdjecia, musisz przejrzec moje posty, jak nie to dam Ci namiar na ziomka i pewnie chetnie Ci wyzstko na zywo wytlumaczy bo ja chwilowo nie mam na nic czasu, pozdro
Drone

Post autor: Drone »

jeśli chcesz angel eyes to bierz firmy TYC, mam takie i pasują dobrze ( nie odstają) no i tez dobrze świecą...
Pyrek

Post autor: Pyrek »

Ja mialem u siebie angel eye`sy firmy sonar, swiecily kiepsko, nie szlo ich wyregulowac. W tej chwili mam clear`y Depo i jestem mega zadowolony :]
ODPOWIEDZ