wyciek spod korka chłodnicy

Serce samochodu niedomaga ?
scp_zdw

wyciek spod korka chłodnicy

Post autor: scp_zdw »

Witam,
zauważyłem że mam wyciek płyny chłodniczego spod korka chłodnicy, samochód się nagrzewa normalnie, może to przez te mrozy (-15). W zbiorniczku wyrównawczym nie ma co prawda za dużo płynu, chłodnica jest pełna. Co to może być?
Pablitoo

Post autor: Pablitoo »

wymien korek albo go uszczelnij i po problemi
umek

Post autor: umek »

jak wyzej.Wymien korek,pewnie uszczelka juz siada - mozesz bawic sie w jej wymiane,lecz osobiscie wolalbym wymienic caly korek.
PS.popraw te linki z ruskimi stronami w podpisie bo ciezko jest to rozszyfrowac:)
wkostek

Post autor: wkostek »

Kolego jeśli nie chcesz zmieniać korka to odwróć uszczelkę na korku i na jakiś czas będziesz miał spokój. Ale tak jak wyżej pisali, wcześniej czy później wymiana Cię nie minie.
scp_zdw

Post autor: scp_zdw »

sprawdziłem korek, rzeczywiście jest pęknięta uszczelka, dzięki za podpowiedź.
Ronni99
Berbeć

Post autor: Ronni99 »

To ja się może zapytam czy taki korek można normalnie dokupić ? bo chodzi o ten korek z dołu chłodnicy oczywiscie. Czy to jakiś uniwersalny korek ?
Ronni
Awatar użytkownika
pit
Potrójny As

Post autor: pit »

niestety w rozmowie wyżej chodzi o korek górny tzw zalewowy..

a ten na dole to nie korek tylko kranik i jego również można dokupić, musisz jedynie wykręcić i zanieść do sklepu na wymiar.
lub tańsza opcja.. wykręć całkowicie idź do sklepu gdzie można dobrać oringi gumowe na wymiar i kup ten co jest na tym kraniku który trzymasz w palcu
ODPOWIEDZ