Czy każdy Civic wolno kręci?

Problemy z prądem.
Spinak

Post autor: Spinak »

u mnie pół roczny akku i czasem ostro nie chce odpalić gdzieś z 8 zakręceń wału a akku ma 12,7v. Czy może mieć znaczenie to że pasek od alternatora to już prawie trup ?? i słychac ze czasami sie ślizgnie?? Czy raczej alternator bądź rozrusznik??
klosek
Podwójny As

Post autor: klosek »

a świece kiedy ostatnio wymieniałeś?>??? w moim wym świece i akumulator i kreci sie szybko odrazy odpala słabe świece np kręciłeś go i akumulator robi sie padaka
Spinak

swiece sa z maja akku tez kopułka tez filtr paliwa tez , myśle że to pasek lub coś z pompą?? bo jak przekrec check zniknie zgasz i jeszcze raz i zgasnie i odpale to pali owiele lepiej
vidar

Post autor: vidar »

Spinak pisze: bo jak przekrec check zniknie zgasz i jeszcze raz i zgasnie i odpale to pali owiele lepiej
Czy ktoś mógłby być tak dobry i mógłby przetłumaczyć to na język polski? :bored:
Miezian

Post autor: Miezian »

vidar pisze:
Spinak pisze: bo jak przekrec check zniknie zgasz i jeszcze raz i zgasnie i odpale to pali owiele lepiej
Czy ktoś mógłby być tak dobry i mógłby przetłumaczyć to na język polski? :bored:
Wydaję mi się że chodzi o ponowny rozruch po zgaszeniu silnika. Coś w stylu przychodzimy rano, wsiadamy, przekręcamy kluczyk, czekamy aż "check" zgaśnie i odpalamy auto. Gdy już silnik się uruchomi po chwili gasimy go, i powtarzamy procedurę, wtedy silnik szybciej łapie.

A tak co tematu, czasami mam podobnie po dłuższym postoju że łapie jak na 1 filmiku który został tutaj pokazany, ale sądzę że to wina akumulatora, zresztą nie trzyma też napięcia powyżej tych 12,5 i jest bliżej mi nie znanej firmy.
Spinak

Miezian pisze:
vidar pisze:
Proszę bardzo.
Chodzi o to dokładnie ,że gdy rano przyjdę przekręcę kluczyk zgaśnie chcek i przekręcam to odpala po 6-7obrotach , natomiast gdy tak samo rano przyjdę i zagrzeje raz do zgaśnięcia check i powtórze to jeszcze raz jest ok odpala po 3-4obrotach wału.świece to roczne NKG PREMIUM Pozdrawiam
ODPOWIEDZ