Czy każdy Civic wolno kręci?
Wydaję mi się że chodzi o ponowny rozruch po zgaszeniu silnika. Coś w stylu przychodzimy rano, wsiadamy, przekręcamy kluczyk, czekamy aż "check" zgaśnie i odpalamy auto. Gdy już silnik się uruchomi po chwili gasimy go, i powtarzamy procedurę, wtedy silnik szybciej łapie.vidar pisze:Czy ktoś mógłby być tak dobry i mógłby przetłumaczyć to na język polski?Spinak pisze: bo jak przekrec check zniknie zgasz i jeszcze raz i zgasnie i odpale to pali owiele lepiej
A tak co tematu, czasami mam podobnie po dłuższym postoju że łapie jak na 1 filmiku który został tutaj pokazany, ale sądzę że to wina akumulatora, zresztą nie trzyma też napięcia powyżej tych 12,5 i jest bliżej mi nie znanej firmy.
Proszę bardzo.Miezian pisze:vidar pisze:Czy ktoś mógłby być tak dobry i mógłby przetłumaczyć to na język polski?Spinak pisze: bo jak przekrec check zniknie zgasz i jeszcze raz i zgasnie i odpale to pali owiele lepiej
Chodzi o to dokładnie ,że gdy rano przyjdę przekręcę kluczyk zgaśnie chcek i przekręcam to odpala po 6-7obrotach , natomiast gdy tak samo rano przyjdę i zagrzeje raz do zgaśnięcia check i powtórze to jeszcze raz jest ok odpala po 3-4obrotach wału.świece to roczne NKG PREMIUM Pozdrawiam