Kod błędu.

Problemy z prądem.
polostap

Kod błędu.

Post autor: polostap »

Witam wszystkich.

Dzisiaj, jako że miałem ostatnio problemy z moja [H], postanowiłem zrobić samodiagnostykę. Check engine powinien wymrugać kod błędu. A co jeżeli nie mruga, tylko cały czas się świeci? Po odpięciu kabelka, którym sprzężyłem kostki check znika. Czy to oznacza kod błędu 0, czy w ogóle nie wykrył błędów?

Pozdrawiam,
Ostap.
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Post autor: Pecado »

Brak błędów.
polostap

Dzięki wielkie za pomoc. I tak z ciekawości. Jak powinna się zachować kontrolka, gdy wyskakuje błąd 0? W ogóle nie powinna się zapalić?

Pzdr.
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Na to wygląda. Na to wygląda. Nigdy nie testowałem samodiagnostyki bez ECU :)
Stoowa

Post autor: Stoowa »

0 to uszkodzony ECU ... wiec.. :) no pewnie nic nie bedzie migac....
umek

Post autor: umek »

Lub istnieje opcja ,ze kolega podpial sie pod ta 2 -ga wtyke,3 pinowa:)....wtedy moze nie byc zadnego kodu blyskowego,moze chodz nie musi,nigdy pod ta 3 pinowa nie podpinalem sie - wiec nie wiem jaka bedzie reakcja ecu na odczytanie bledow.Trzeba pamietac,zeby podpinac sie pod 2 pinowa kosc,wtedy bledy jezeli sa pokaza sie.Czesto mysli sie,ze to powazna sprawa a rozwiazanie jest tak proste,e az smiech:)Wiec mamy mozliwosc to z niej korzystajmy,trzeba pamietac o sprawach o ,ktorych kolega/pacjent/ itd mogl zapomniec i je przewidziec.Przynajmniej starac sie heh:)
polostap

Podpiąłem się pod 2-pinową. Ulżyło mi, że nie ma błędów. Z drugiej jednak strony, jakby były to wiedziałbym co jest nie tak z autem... A tak szukaj wiatru w polu... No cóż.

Pozdr. i dziękuję za pomoc.
Stoowa

a wlasnie.. od czego jest ta druga wtyka?? ta 3 pinowa...a sa doprowadzone 2 kabelki do niej...
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Mozna przez nie podłaczyc tzw "komputer" - urzadzenie diagnostyczne.
Stoowa

tam jest jakas transmisja cyfrowa?? czy pojawiaja sie impulsy odpowiadajace miganiu lampki check engine?
ODPOWIEDZ