światła cofania znikaja i grzeją się przewody

Problemy z prądem.
Whoytas

światła cofania znikaja i grzeją się przewody

Post autor: Whoytas »

mam problem. chodzi o to że jak auto postoi trochę to światła wstecznego działają... ale jak tylko odpale i silnik się zagrzeje to przestają działać bezpiecznik w kabinie od "back up light" robi się ciepły tak samo jak przewody od czujnika wstecznego i przy kostkach pod maska od strony kierowcy... auto to eg4 po swapie d15b JDM. co jest przyczynom tego ustrojstwa?? skrzynka bezpieczników w kabinie?? czujnik wstecznego?? wiązka?? help me plis!!
Kobriii

Post autor: Kobriii »

sprawdź sobie przewody z tyłu auta - te pod plastikiem - najprawdopodobniej masz gdzieś zwarcie
Whoytas

sprawa ma sie następująco: sprawdziłem czy jest prąd na kostce tej co jest za kierowcą i prądu nie było... na puszcze bezpieczników był... ale bezpiecznik robił się ciepły nie to żeby strzelił ale grzał się.... potopiło mi przewody w wiązce silnikowej... między włącznikiem św. wstecznego a kostką pod maską od strony kierowcy... kabinowej jeszcze nie ruszałem... i teraz nie wiem co dalej, czy puszka bezpieczników jest trachnięta... czy wiązka silnikowa czy kabinowa... :/ masz jakiś pomysł na to??
Stoowa

Post autor: Stoowa »

?!?! topia ci sie przewody a bezpiecznik nie strzelil ?? co Ty masz tam wlozone??!! gwozdz?! wbrew temu co sie mowi "bezpiecznik powinien pozwoilic dac bezpiecznie spalic sie ukladowi" :) to wlasnie ten element ma sie sfajzyc pierwszy... zanim pojda kable... moze u Ciebie wygalda to inaczej niz sobie wyobrazilem... ale sprawa no.. hmm.. ciekawa ;]
jesli robi ci sie zwarcie na tyle duze ze topia sie przewody to musi strzelic bezpiecznik.. inaczej mozesz rownie dobrze podlaczyc wszystko " na krotko"....

jesli znalazles miejsce gdzie jest napiecie.. na nastepnej kostce juz go nie bylo.. no to masz gdzie szukac... pomiedzy tymi punktami... :)
Whoytas

zasada działania bezpiecznika jest doskonale mi znana... ;)
właśnie jest tak że przewody grzeją mi się przed puszką bezpieczników a już za puszką ni ma prądu... ;/ heeh no nic chyba nikt nie jest w stanie mi pomóc to pruje całość i zobaczymy... ;] zamelduję co było przyczyną...
ODPOWIEDZ