Problem z zapalniczką!

Problemy z prądem.
kruku17

Problem z zapalniczką!

Post autor: kruku17 »

Witam. W mojej Hani nie posiadam zapalniczki <calego gniazda>. Zakupiłem zapalniczkę z gniazdem ale nie mam bladego pojęcia jak ją podpiąć. Samo gniazdo w konsoli zamontowałem ale co z prądem?? Prosiłbym was koledzy o jakiś schemat czy cokolwiek co pomoże mi załatwić ten problem.
vidar

Post autor: vidar »

Jak zdemontujesz konsolę, albo zanurkujesz pod deskę rozdzielczą to powinieneś znaleźć gdzieś w tamtych okolicach taką okrągłą "półprzezroczystobiałą" wtyczkę. Podpinasz pod zapalniczkę i z głowy. Niemożliwe, żebyś jej nie miał, chyba, że ktoś "mądry inaczej" ją wyciął.
serwal4

Post autor: serwal4 »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... cb374.html

Bodajże wtyczka mająca fioletowe obklejenie na osłonce, wpięta jeszcze do zapalniczki zresztą (w konsoli);
trom_b

Post autor: trom_b »

Mam akurat rozebraną konsolę, to jutro zerknę i napiszę...
kruku17

Post autor: kruku17 »

Poprzedni właściciel poprostu je obciął i teraz mam problem a wiadomo ze bez zapalniczki troche ciężko. To proszę was o rady..
trom_b

Post autor: trom_b »

kruku17 to co ty tam masz za konsolą?
Niestety u siebie nic ciekawego nie wypatrzyłem. wtyczka jak na zdjęciu serwal4. Kabelki: czarny, czerwono-czarny i żółto-czerwony. Wiązka idzie niestety do góry i znika, tak jakby szła za zegary... Ja ich nie rozkręcałem, ale może Ty tam oblookaj.
A w drugą stronę tak... Czarny jest podłączany do metalowej obudowy zapalniczki a żółto-czerwony do wystającego z niej, od tyłu bolca.
Od zapalniczki czarny idzie dalej do diody w popielniczce. Oczywiście do niej idzie kabelek czerwono-czarny z wiązki.
Mam nadzieję, że nic nie pomyliłem.
Pecado
Natchniony
Kontakt:

Post autor: Pecado »

na stronie 1146 (23-206) manuala jest wszytko rozrysowane z oznaczeniami kolorów kabli.
ODPOWIEDZ