problem z centralnym zamkiem
-
- Żółtodziób
problem z centralnym zamkiem
Witam .Tak jak w temacie mam problem z centralnym zamkiem od strony kierowcy działa bez zarzutu ,ale od strony pasażera zdechł i się nie zamyka. Macie może jakieś propozycje co może być tego przyczyną ? co do modelu to jest to hb 94 rok z góry dzieki.
Jeśli od strony pasażera ma siłownik slave to raczej nie ma możliwości on zamknąć drzwi kierowcy w których zazwyczaj montowany jest siłownik typu master. Chyba, że kolega ma dwa mastery w drzwiach.umek pisze:silownik potwierdzam,tez tak mialem - - mozesz to latwo sprawdzic - jezeli od strony pasazera zamkniesz wszystkie drzwi to szukaj innej przyczyny.Jezeli tylko te od pasazera sie zamkna to silownik,tez tak mialem - wymiana plus montaz to 50zl.
mialem cos takiego,ze od strony kierowcy zamykalem normalnie dzrzwi-rowniez te od pasazera,gdy chcialem zamknac od strony pasazera to juz zamykaly sie tylko one,a od kierowcy nie.Podobna sytuacja byla gdy chcialem zamknac badz otworzyc drzwi z pilota-zamykalem to zamykaly sie od kierowcy a od pasazera nie,jednak gdy otwieralem z pilota to otwieraly sie od pasazera a od kierowcy nie.Daniel87 pisze:Jeśli od strony pasażera ma siłownik slave to raczej nie ma możliwości on zamknąć drzwi kierowcy w których zazwyczaj montowany jest siłownik typu master. Chyba, że kolega ma dwa mastery w drzwiach.umek pisze:silownik potwierdzam,tez tak mialem - - mozesz to latwo sprawdzic - jezeli od strony pasazera zamkniesz wszystkie drzwi to szukaj innej przyczyny.Jezeli tylko te od pasazera sie zamkna to silownik,tez tak mialem - wymiana plus montaz to 50zl.
-
- Żółtodziób
rozbierz drzwi pasazera i pobaw sie zamykajac i otwierajac drzwi kierowcy, zobacz co tam sie dzieje, sa rozne opcje:
-silownik sie wyrobil i nie buja sie o tyle ze udaje mu sie zamknac
-brak impulsu
-inne
OEMowy silownik jest trudnodostepny ale sprobuj go wypsikac czyms tlustym.
jak bedzie sie to powtarzac to kup za 10zł zwykly silownik, zamontuj go na cięgnie i podlacz pod przewody ktore ida do oemowego a oemowy odłacz.
da rade.
-silownik sie wyrobil i nie buja sie o tyle ze udaje mu sie zamknac
-brak impulsu
-inne
OEMowy silownik jest trudnodostepny ale sprobuj go wypsikac czyms tlustym.
jak bedzie sie to powtarzac to kup za 10zł zwykly silownik, zamontuj go na cięgnie i podlacz pod przewody ktore ida do oemowego a oemowy odłacz.
da rade.
-
- Podwójny As
- Kontakt:
miałem podobny problem, jakieś pół roku temu zaczął się u mnie problem z centralnym ze strony pasażera. raz się zamykał a raz nie, jakiś miesiąc temu nudziło mi się i postanowiłem sprawdzić o co chodzi. zdjąłem boczki drzwi pasażera, odkleiłem folie ochronną z drzwi i popsikałem WD40 mechanizmu zamka centralnego.
EFEKT - wszystko działa jak powinno. zapobiegawczo zabrałem się za drzwi kierowcy. po tym zabiegu zamek chodzi lżej i jest cacy z zamkiem centralnym - od pasażera i kierowcy.
pozdrawiam
EFEKT - wszystko działa jak powinno. zapobiegawczo zabrałem się za drzwi kierowcy. po tym zabiegu zamek chodzi lżej i jest cacy z zamkiem centralnym - od pasażera i kierowcy.
pozdrawiam