Wskazówka predkości wariuje
Wskazówka predkości wariuje
Wskazówka predkości warjuje tzn leci np na 200 a tyle nie jade po chwili znowu wraca na miejsce
EDIT Pecado : Pisze sie " wariuje ". Od wariata, W temacie juz poprawiełem, bo nie mogłem na to patrzeć.
EDIT Pecado : Pisze sie " wariuje ". Od wariata, W temacie juz poprawiełem, bo nie mogłem na to patrzeć.
Ostatnio zmieniony pn 06 paź 2008, 07:52:55 przez snicky25, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja kiedyś miałem przypadek że uszkodziłem o czym nie wiedziałem wskazówkę podcza smontażu indiglo i potrafiła mi podczas jazdy zacząc przez sekunde dwie wariowac tzn. skakac od zera do górnych obszarów prędkościomierza po czym wracała do miejsca w ktorym powinna byc czyli do predkości która podróżowałem, ogólnie zmieniłemz egary i bylo gucio więc ja bym obstawiał uszkodzony prędkościomierz i zalecał jego wymiane, nie musisz kupowac całych nowych zegarow wystarczy sam prędkościomierz
Miałem podobny przypadek tyle ze u mnie wogole opadala i czasami sie tylko podnosila...
Jesli razem z predkosciomierzem nie dziala licznik kilometrow to problem jest z kabelkami lub skrzynią.
Na poczatek trzeba sprawdzic wtyczke w skrzyni. Wyjac sprawdzic miernikiem czy sa polaczenia ( dla pewnosci przesmarowac "Contaktem" lub "WD-40" )
Jesli to nie pomoze to najprawdopodobniej zepsuł się "obrotomierz" w skrzyni. koszt nie jest duzy ale duzo roboty z wymiana.
W Hondach czesto jest tez problem z masa tejze wtyczki - nalezy sprawdzic.
Pozdrawiam
Jesli razem z predkosciomierzem nie dziala licznik kilometrow to problem jest z kabelkami lub skrzynią.
Na poczatek trzeba sprawdzic wtyczke w skrzyni. Wyjac sprawdzic miernikiem czy sa polaczenia ( dla pewnosci przesmarowac "Contaktem" lub "WD-40" )
Jesli to nie pomoze to najprawdopodobniej zepsuł się "obrotomierz" w skrzyni. koszt nie jest duzy ale duzo roboty z wymiana.
W Hondach czesto jest tez problem z masa tejze wtyczki - nalezy sprawdzic.
Pozdrawiam
ja dzis zmienialem podswietlenie zegarow i demontowalem( ) predokosciomierz i obrotomierz. po zlozeniu dupa: wskazowka predkosci pokazaywala jakby dobrze ale po wrzuceniu na luz nie opadala tak jak powinna(jakby zamulala i wolniej zegar wyhamowywal) no i obrotek calkiem do dupy, krecil sie tylko do 5 tys(podczas gdy rzeczywiscie bylo juz 7500). rozebralem wszystko, przekrecilem obrotkiem kilka razy(tzn wykonalem jakby "przekrecenia" tarczy ilka razy) i pokazuje w miare dobrze(tylko na jalowym pokazuje jakies 400-500, wiec troche za nisko ale reszta chodzi ok). generalnie troche wyciagnalem wskazowki i przeczyscilemten bolec i chodzi lepiej, snicky25, moze rozbierz i wyczysc?