halogeny 5 gen

Problemy z prądem.
Magiq

halogeny 5 gen

Post autor: Magiq »

Mam problem, przejechałem przez myjnie i mi padła żarówka w halogenie..

I teraz pytanie czy ktoś ma pomysł jak wymienić żarówkę? I jaki to jest typ żarówki?

Oczywiście pytanie do tych którzy wiedzą jak halogen wygląda wewnątrz ;)
cieszyn5
Potrójny As

Post autor: cieszyn5 »

zarowka h3 tylko jest taka liopa ze przewod przy zrowce jest krotszy niz orginalnie przy halogenowej tam był dluzszy przewod ja 2 tygodnie temu wyminaiłem jedna zarowke po 4 dniach padłą 2.ale podobno jezeli jedna padnie to mozna sie spodziewac ze po krotkim czasie pada 2. ja teraz w sobote bede wymieniał.
Magiq

Ale u Ciebie w sedanie jest taki sam patent jak w jebajowych do hb?
Bo w ogóle to wygląda to tak jak by na stałe był zgrzany czy sprasowany kabel z + do żarówki
Czyli musiałbym przeciąć go i lutować jakoś do żarówki?
Magiq

Już wiem że są to H3
I zapomniałem spojrzeć do manuala a tam jest jak wół napisane :]
piotrooh

Post autor: piotrooh »

H3 ma ten gumowany kabel w standardzie :fish: łączone na konektor.
Magiq

No wiem że ma kabel bo znalazłem już jak pisałem H3, ale to nie zmienia faktu że trzeba będzie to jakoś połączyć z wiązka, czyli pewno lutować albo dorabiać taki wtyk, bo wątpie żeby starczyło kabla do samej kostki.
Zresztą kupie obadam zrobię i wtedy się wypowiem :p
Magiq

Halogen świeci, wystarczy żarówka H3 i trzeba uciąć kabel ze starą żarówką. I na koniec kabla od wiązki zgnieść taką taki wtyk (nie wiem ja jak to nazwać :p mała blaszka w którą można wsunąć inną blaszkę :P ) Lączymy kabelek od żarówki z tym co zrobiliśmy skręcamy zakładamy i włala :mrgreen:
cieszyn5
Potrójny As

dokladnie
piciu81
Forumowy As

Post autor: piciu81 »

to może następnym razem ktoś fotki zrobi?
NO RACE NO FUN!
cieszyn5
Potrójny As

ja moge w sobote porobic ale aparatu nie amm tzn mam ale akumulatorki trzymaja 5 min :D
Magiq

piciu81, Mówisz i masz ;)

Tzn mógł ktoś wcześniej wyrazić chęć zobaczenia jak to wygląda ;)
W tej chwili mogłem jedynie takie coś zrobić, bo już nie chciałem zrywać izolacji.
Ale widać kabel od żarówki i zarys wtyku, oraz resztę kabla biegnącego do wiązki
Jak rozbierzecie swój halogen jestem pewien że od razu załapiecie jak to zrobić

Obrazek

Tu dokładniej samo połączenie zaizolowane

Obrazek

Jeśli tylko macie że tak powiem luźno wiszącą kostką od wiązki i możecie ją odpiąć to jest to robota na 10 minut ze zdjęciem i założeniem halogenu
:happy:
Ostatnio zmieniony pt 07 lis 2008, 16:22:55 przez Magiq, łącznie zmieniany 2 razy.
rafaelo
Obeznany

Post autor: rafaelo »

a czy ktos moze mi napisać numer nadwozia z orginalnymi halogenami bo niemoge znalesc w aso przycisku do halogenów a zumerem nadwozia bedzie łatwiej .Z góry dziekuje :) pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz 09 lis 2008, 22:54:52 przez rafaelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Fugaci

Post autor: Fugaci »

Nie chcę zakładac nowego tematu nie potrzebnie dlatego napiszę tutaj:

1. Mam prośbę, czy ktoś ma cały schemat tego jak podłaczyc halogeny do civica 5 gen ?

Bardzo bym prosił o jakiś link czy coś bo się oszukałem ale schematu nie znalazłem na googlach...

2. A i mam jeszcze jedno pytanie: czy przycisk od tylnych przeciwmgielnych (ta płytka) spełnia taka sama funkcje jak ta z przodu, czyli czy to z przeciwmgielnych moge użyc jako przycisku do właczania halogenów z przodu ?
lukeHKS

Post autor: lukeHKS »

przycik ogrzewania szyby tylniej ma taka sama plytke, taka sama budowe i identyczne wyjscie ;) przycisk od przeciwmgielnego tylnego jest delikatnie inny
cynek
Żółtodziób

Post autor: cynek »

odgrzeje trochę temat potrzebował bym schemat montażu halogenów w 5 genie dajcie znać jak ktoś posiada
saker
Żółtodziób

Post autor: saker »

ja tez bym prosił :biggrin: :biggrin: ;)
BRNK
Podwójny As

Post autor: BRNK »

Napiszcie PW do użytkownika USZY. On powinien pomóc.
Dimo
Pełnoprawny User

Post autor: Dimo »

ile w Tobie jadu i nienawiści Bryniu :clown: będziesz musiał sie z tego wyspowiadać :angel:
cynek
Żółtodziób

Post autor: cynek »

panowie powiedzcie mi co w przypadku gdy oryginalny przerywacz halogenu się przepali? istnieje jakiś zamiennik bo znalezienie oryginalnego pewnie będzie niemożliwe
vidar

Post autor: vidar »

chodzi Ci o przekaźnik?
Powinieneś dostać zamiennik w sklepie z częściami elektronicznymi. Czasami mają przekaźniki w sklepach z częściami do aut, takich lepszych sklepach (czytaj: małych, działających od lat).
ODPOWIEDZ