Problem ! Wzmacniacz nie daje dzwieku tylko sam bas

Tematy związane z odsłuchem muzyki w samochodach.
uk4shr
Berbeć
Posty: 29
Rejestracja: 25 lis 2012, 20:46:27
Lokalizacja: Częstochowa

Problem ! Wzmacniacz nie daje dzwieku tylko sam bas

#1

Post autor: uk4shr »

Podłączyłem wzmacniacz ze skrzynią basową(oddzielne). Wzmacniacz to MAC 4000 skrzynia blaupunkt gtb 1200, chodzi o to ze nie daje głosu tylko sam bas ;/ Wszystko jest dobrze podłaczone napewno bo jak podłacze zamiast RCA(chinch) prosto pod skrzynie chinch z końcówką jack i wlacze muzyke z telefonu t odzwiek da sie uzyskać. Sprawdzalem juz inne tuby i inne wzmacniacze i dlaej to samo.. Radio to pioneer deh 1400ub
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec
Posty: 844
Rejestracja: 28 paź 2012, 23:55:29
Lokalizacja: Sandomierz
Wiek: 38

#2

Post autor: Danio »

Jeśli napędzasz głośniki wzmakiem to nie możesz dać przez chinch bo radio generuje to pod bass wtedy. Musisz puścić od radia kablami od wyjścia na zwykłe głośniki do wzmacniacza i wpiąć kable (będą w parach czyli + i -) do wzmacniacza.
jestem Danio - jakieś pytania?!
uk4shr
Berbeć
Posty: 29
Rejestracja: 25 lis 2012, 20:46:27
Lokalizacja: Częstochowa

#3

Post autor: uk4shr »

ale chodzi mi o skrzynie basową a z niej nie wydobywa sie zaden dzwiek tylko sam bass.. w poprzednim samochodzie mialem tak samo podlaczone na tym samym radiu i działało .. i po co byloby pryginalne wyjscie w radiu pod chinch?
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec
Posty: 844
Rejestracja: 28 paź 2012, 23:55:29
Lokalizacja: Sandomierz
Wiek: 38

#4

Post autor: Danio »

bo ze skrzyni powinien tylko bass iść.
jestem Danio - jakieś pytania?!
uk4shr
Berbeć
Posty: 29
Rejestracja: 25 lis 2012, 20:46:27
Lokalizacja: Częstochowa

#5

Post autor: uk4shr »

nie rozumiesz.. idzie sam bass a powinien iśc też dźwięk jesli ustawie na filtrze na wzmacniaczu a tego dzwieku nie ma, jesli podlacze chinch-jack pod wzmaka to idzie wysterować jak chce a od razia nie idzie
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec
Posty: 844
Rejestracja: 28 paź 2012, 23:55:29
Lokalizacja: Sandomierz
Wiek: 38

#6

Post autor: Danio »

Ale radio przez wyjście w które wpinasz chinch poda Ci tylko niskie tony i chociaż byś nie wiem co na wzmaku robił to nie pójdzie dźwięk tylko bass. Jak podepniesz chinch do telefonu i skrzyni to poda dźwięk bo telefon cały zakres podaje.
jestem Danio - jakieś pytania?!
Awatar użytkownika
skwaromir
Pełnoprawny User
Posty: 82
Rejestracja: 29 sie 2010, 12:08:08
Lokalizacja: LLU

#7

Post autor: skwaromir »

danioeg4 pisze:Ale radio przez wyjście w które wpinasz chinch poda Ci tylko niskie tony
Dlaczego tak sądzisz ?

kolego uk4shr wg instrukcji w menu powinna być możliwość przestawienia:
Full-Sw
Sw-Rea

Proszę sprawdzić.
SR20DET jest. S13 jest. Kolekcjonowanie części...
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec
Posty: 844
Rejestracja: 28 paź 2012, 23:55:29
Lokalizacja: Sandomierz
Wiek: 38

#8

Post autor: Danio »

skwaromir pisze:Dlaczego tak sądzisz ?


Bo mam Pioneera z serii DEH. Wiem co mówię.
jestem Danio - jakieś pytania?!
uk4shr
Berbeć
Posty: 29
Rejestracja: 25 lis 2012, 20:46:27
Lokalizacja: Częstochowa

#9

Post autor: uk4shr »

ale na tym samym pionku w fordzie focusie podlaczalem i byl i dzwiek i bass wiec nie wiem o co kaman :)
Awatar użytkownika
skwaromir
Pełnoprawny User
Posty: 82
Rejestracja: 29 sie 2010, 12:08:08
Lokalizacja: LLU

#10

Post autor: skwaromir »

danioeg4 pisze: Bo mam Pioneera z serii DEH. Wiem co mówię.
Deh, Keh, Meh, Dex to serie licznych modeli tej firmy.
To że masz deh to nie znaczy. że wszędzie funkcje są takie same :)
Kolega ma deh 1400ub, a np. deh 8900 to już inna bajka.

Pod tym linkiem jest manual, jeżeli założyciel tematu nie czytał jeszcze proponuje sprawdzić
Manula
SR20DET jest. S13 jest. Kolekcjonowanie części...
uk4shr
Berbeć
Posty: 29
Rejestracja: 25 lis 2012, 20:46:27
Lokalizacja: Częstochowa

#11

Post autor: uk4shr »

mam oryginalny manual lecz nic z niego nie wyczytalem ciekawego bo regulowalem juz wzmacniacz i na wzmacniaczu i na radiu..
Awatar użytkownika
skwaromir
Pełnoprawny User
Posty: 82
Rejestracja: 29 sie 2010, 12:08:08
Lokalizacja: LLU

#12

Post autor: skwaromir »

Na 7 stronie jest rear-sp i preout tam jest opis i wszystko wyjaśnione jak zmineniać zakres sygnału.
SR20DET jest. S13 jest. Kolekcjonowanie części...
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec
Posty: 844
Rejestracja: 28 paź 2012, 23:55:29
Lokalizacja: Sandomierz
Wiek: 38

#13

Post autor: Danio »

Uda Ci się zmienić jedynie częstotliwość i to pozycję głośnika.
jestem Danio - jakieś pytania?!
uk4shr
Berbeć
Posty: 29
Rejestracja: 25 lis 2012, 20:46:27
Lokalizacja: Częstochowa

#14

Post autor: uk4shr »

zrobione, zmienione ustawienia na radiu i gra. dzieki za pomoc !
Awatar użytkownika
skwaromir
Pełnoprawny User
Posty: 82
Rejestracja: 29 sie 2010, 12:08:08
Lokalizacja: LLU

#15

Post autor: skwaromir »

Znakiem tego w manualu pioneer-a jest błąd... ??

" The rear speaker leads output can be used for full-range speaker or subwoofer connection"
W następnym akapicie jest też o tym.

Byłeś szybszy.
Fajnie, że działa :).
SR20DET jest. S13 jest. Kolekcjonowanie części...
Marcin126
Żółtodziób
Posty: 1
Rejestracja: 15 maja 2020, 15:09:42

Problem ! Wzmacniacz nie daje dzwieku tylko sam bas

#16

Post autor: Marcin126 »

Można link do instrukcji bo wygasł
Marcinwtf
Żółtodziób
Posty: 1
Rejestracja: 31 sty 2021, 16:57:01

Problem ! Wzmacniacz nie daje dzwieku tylko sam bas

#17

Post autor: Marcinwtf »

uk4shr pisze: 21 gru 2012, 09:36:35 zrobione, zmienione ustawienia na radiu i gra. dzieki za pomoc !
Czyli co zmieniłeś w ustawieniach radia bo mam ten sam problem...
ODPOWIEDZ