czyli honda w sławnym autocentrumowskim "tescie 2metrowca" wypada pozytywanie? mieścisz sięArTuRoSL pisze:nie mam aż takiej różnicy jak ty ale też mam niżej lewą stronę patrząc od tyłu jeżdżę głównie sam 195cm wzrostu 100kg wagi pewnie się wyrąbało szybciej zawieszenie zwykłe i sprężyny obniżające
Nierówno stoi
Nierówno stoi
Witam.Wdzę że temt przeszedł na badziewiasty i nie rozwiązał problemu - lewa strona przód niżej prawa wyżej .Wymiana sprężyn nic nie dala.Auto mam od 1995 roku sprowadzone z USA. 180000 mil , bezwypadkowy .
Nie mam pomysłu co dalej.
Może jednak ktoś coś podpowie ? Dzieki z góry.Pozdrawiam
Nie mam pomysłu co dalej.
Może jednak ktoś coś podpowie ? Dzieki z góry.Pozdrawiam
Nierówno stoi
Amortyzatory identyczne? Jak duża różnica?
Nierówno stoi
na hondatechu już kiedyś to rozkminiali i z tego co kojarzę wyszło że EG ma masę nierówną lewa/prawa i dlatego po latach te auta tak stoją
Nierówno stoi
To się zgadza, dość typowe dla aut z silnikiem poprzecznie. Ale różnica na nowych sprężynach powinna być minimalna. Trzeba się dowiedzieć jaka ta różnica jest. Żeby wyeliminować wady mocowań i budy należałoby podnieść auto tak, żeby rozprężyć maksymalnie zawieszenie, zdjąć przednie koła i zmierzyć jaka będzie odległość od środka piast do krawędzi nadkola (można sobie kilka punktów obrać). Pozostaje jeszcze opcja że któreś tuleje zostały skręcone na nieobciążonym zawieszeniu i pracują w nienaturalnej pozycji (wciąż są mocno naprężone).
Ostatnio zmieniony śr 08 kwie 2020, 17:16:21 przez Grzesieek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Laskosz
- Natchniony
Nierówno stoi
Albo kielichy były spawane i trochę nie wyszło. Mi na oem sprężynach stała trochę nie równo, na obniżających gdzieś to się wyrównało
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Drix
- Natchniony
Nierówno stoi
Wydaje mi się, że miałem tak samo.
Tylko kiedyś sobie tłumaczyłem, że krzywo stoi, własnie dlatego, bo lewy fotel zawsze zajety , a teraz chyba jest ok.
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192