Swap klimatyzacji
Swap klimatyzacji
kompresor łapa chłodnica z wentylatorem osuszacz przewody oringi śruby czy to wystarczy
Re: Swap klimatyzacji
Witam. aby nie zakładać nowego tematu dołączę się tu. planuje założyć w końcu klime. dziś sprawdzałem na krótko sprężarkę i elektro magnes załączył się , następnie wiozłem ori wiązkę el. podłączyłem w aucie ( auto odpaliłem, wcisnąłem przycisk AC ) i zero reakcji na elektro magnesie, nawet na przycisku dioda się nie zapala przy wciskaniu.czy klima ma własny bezpiecznik , może coś przeoczyłem jeśli macie jakieś doświadczenie w tym to pomóżcie.
- Drix
- Natchniony
taki banał: jak włączasz klime w aucie, to musisz wentylator właczyć na przynajmniej pierwszy bieg, bo ja się raz wystraszyłem, że dioda się nie zaświeciła... a wentylator był wyłączony.
Hmm bez gazu chyba Ci nie ruszy kompresor?
Hmm bez gazu chyba Ci nie ruszy kompresor?
Ostatnio zmieniony czw 13 kwie 2017, 11:25:25 przez Drix, łącznie zmieniany 1 raz.
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192
no patrz tego nie sprawdzałem. a co do kompresora to na krótko elektro magnes zaciska bez gazu, teraz pytanie czy klima w 5 genie sprawdza się ?
Sprawdza się klima ale proponuje odrazu wrzucić parownik z 6g Civic 5D MB z tzw. Filtrem kabinowym , raz że jest w lepszym stanie zawsze a 2 filtr dużo daję i naprawdę do 6 stopni z kratek powietrze potrafi schłodzić
Pamietaj o bezpieczniku w komorze od klimy!
Pamietaj o bezpieczniku w komorze od klimy!