d15b7 szarpie dusi sie! Pomocy
d15b7 szarpie dusi sie! Pomocy
Witam wszystkich jestem tu nowy i rowniez dopiero zacynam swoje przygode z honda. Niedawno kupilem ej2 z d15b7. Spzrzedajacy twierdzil ze sonda jest padnieta wiec ja wymienilem jest troche lepiej ale nie dokonca (przynajmniek chcek sie nie swieci). Sprawa wyglada tak ze honda tak jakby sie zalewala zaczyna szarpac i sie dusic ale wystarczy zrobic jej przygazowke i wraca do normy. przewaznie dzieje sie w miescie to zaraz obroty spadaja do 300 obrotow ale tak jak pisalem wczesniej wystarczy przeciagnac ja na wyzych biegach i jest git. Na zimnym silniku praktycznie tego nie ma. Pomocy koledzy bo troche mnie to juz irytuje
Re: d15b7 szarpie dusi sie! Pomocy
moze byc czujnik etc?
Świece, przewody, kopułka, palec?
kurde sprawdze ale wydaje mi sie ze to cos innego bo te objawy to tylko na rozgrzanym silniku
Samodiagnostykę jeszcze zrób.
Kolego podrzuc jak to sie robi bo w hondzie to jestem zielony jak dotad to same bety i ople mialem.
Czy po wymianie sondy powinno sie zrobic reset ecu? Ja nie robilem
Pierwszy link po wpisaniu w google "samodiagnostyka D15B7": http://www.civicklub.pl/forum/showthrea ... -D15B7-mad
gitrka podziekowal
Pokazuje chyba na czujnik bezgladnego cisnienia w kolektorze. Gdzie go szukac da rade sprawdzic go jakos?
To jest to na przustnicy czarny plastik z kostka? Map sensor?
Yhym, MAP sensor masz albo na kolektorze w okolicach przepustnicy, albo na ścianie grodziowej- zależy od silnika, nie pamiętam jak jest w B7.
Chyba na kolektorze jest:)