Wtam Was
Moją hondziawkę posiadam już 8 lat i w tym roku zacząłem zastanawiać się nad uruchomieniem klimatyzacji na następny sezon. Chciałem złapać parę Waszych fachowych opinii czy w 21 letnim aucie jest sens w ogóle się za to zabierać i czy koszta nie będą potężne. Czy ktoś z Was naprawiał klimę ( powiedzmy, że od podstaw), jeśli tak to z jakimi kosztami się to wiąże. Będę bardzo dźwięczny za wszystki sugestie i opinie.
pooozdroooo
Szacunkowy koszt naprawy klimy w ej2
- Laskosz
- Natchniony
nowa chłodnica i osuszacz to ok 500 zł, jak sprężarka dobrze bije to nie ma sensu zmieniać, wyczyszczenie i dobicie gazu do 200 zł, filtr kabinowy 10 zł. Jak się okaże nieszczelna to dojdzie koszt spawania rurek.
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
Wielkie dzięki. Koszty jednak nie będą tak wysokie jak się spodziewałem. Następny sezon już przejeżdżę w chłodzie
Wielkie dzięki za informacje
pozdrawiam
ps
Sciągałem niedawno schowek żeby spróbować zrobić sobie samodiagnostykę i przy okazji zlokalizować filtr kabinowy, gdyż bardzo mi parują szyby na jesień i w zimie i powiem szczerze, że go nie znalazłem. Czy napewno on jest w EJ2?
Wielkie dzięki za informacje
pozdrawiam
ps
Sciągałem niedawno schowek żeby spróbować zrobić sobie samodiagnostykę i przy okazji zlokalizować filtr kabinowy, gdyż bardzo mi parują szyby na jesień i w zimie i powiem szczerze, że go nie znalazłem. Czy napewno on jest w EJ2?
- Laskosz
- Natchniony
Nikt nie wie o co z tymi filtrami chodzi. Jedni mają inni nie
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878