Kładzenie lakieru akrylowego jak i co
-
- Berbeć
Kładzenie lakieru akrylowego jak i co
Witam, to moje pierwsze lakierowanie, mam dwa elementy maskę i dach , z maską sobie poradziłem prawie jeszcze tylko lakier, ale nie wiem co z dachem jest tam kolor wiśniowy :
Kolor będzie czarny akryl , wiec czy wystarczy tylko zmatować papierem ? i na to akryl ?
PS: mam rozcienczalnik , utwardzacz , i lakier to wszystko zmieszać i malować czy coś oddzielnie? to dla mnie ważne bez tego ni rusz
Kolor będzie czarny akryl , wiec czy wystarczy tylko zmatować papierem ? i na to akryl ?
PS: mam rozcienczalnik , utwardzacz , i lakier to wszystko zmieszać i malować czy coś oddzielnie? to dla mnie ważne bez tego ni rusz
Kiedyś malowałem bez podkładu, dobrze zamatowałem (i dobrze odtłuściłem) i było ok. Chociaż podkład na pewno by nie zaszkodził.
Mieszasz wg tego co producent radzi. Na pewno lakier z utwardzaczem i w zależności od tego co radzi producent i od konsystencji dajesz rozcieńczalnik.
Dla pewności zadzwoń do mieszalni i dopytaj, bo żaden ze mnie lakiernik.
Mieszasz wg tego co producent radzi. Na pewno lakier z utwardzaczem i w zależności od tego co radzi producent i od konsystencji dajesz rozcieńczalnik.
Dla pewności zadzwoń do mieszalni i dopytaj, bo żaden ze mnie lakiernik.
-
- Berbeć
I ze mnie ale spróbować można jak się uda to i zawsze coś więcej się będzie umiałodopytaj, bo żaden ze mnie lakiernik.
Naprawdę dzięki za odpowiedź
[ Dodano: Nie 24 Kwi, 2016 11:34 ]
niestety chyba poległem , połysk jest ale raczej dałem albo za gęstą farbę albo źle ustawiłem pistolet może polerka pomoże ?
-
- Berbeć
-
- Berbeć
-
- Berbeć