D13B2 GAŚNIE

Serce samochodu niedomaga ?
KrzychuEG
Berbeć

D13B2 GAŚNIE

Post autor: KrzychuEG »

A więc tak d13B2 gaśnie mi od dłuższego czasu tylko na rozgrzanym. Silniczek krokowy wyczyszczony gaźnik tez, aparat zapłonowy wymieniony kable wymienione sonda tez wymieniona, kompresja okej. objawy sa takie ze honda gaśnie kiedy chce, potrafi nawet tydzien nie gasnąć albo odwrotnie lub 30 min gaśnie a potem chwile nie i znowu. kaprysy ma. nie wiem czy to jest od tego ze pare razy stanalem z braku paliwa czy jak. A nikt sie nie chce tym zająć bo jak słyszą gaźnik to uciekają. Ma ktoś jakiś pomysł? bo ja juz trace siły :( a i jeszcze przerywa i straciła na mocy

[ Dodano: Wto 23 Cze, 2015 18:38 ]
I w momencie gdy gaśnie i jej depne to czuć paliwo
Awatar użytkownika
syndicate
Nałogowiec

Post autor: syndicate »

podmień cały gaźnik
KrzychuEG
Berbeć

Post autor: KrzychuEG »

A rozrząd? Bo musiał bym wymienić i jest niby przestawiony
VERMONT
Żółtodziób

Post autor: VERMONT »

Czy mogę dowiedzieć się czy udało się rozwiązać problem? A jeśli tak to co pomogło? Ponieważ mam chyba początkowe objawy, a jestem nowy i trochę nie wprawnie jeszcze poruszam się po forum.
crysis006
Berbeć

Post autor: crysis006 »

rozrząd musi byc dobrze ustawiony. ale myslę że zalewa go po rozgrzaniu . myślę ze to wina gażnika
Pawel
VERMONT
Żółtodziób

Post autor: VERMONT »

Po zakupie wymieniałem rozrząd i zakładam, że jest dobrze ustawiony, ale faktycznie to może być gaźnik. Rozumiem że u Ciebie jeszcze objawy nie ustąpiły? Ja zacznę od wymiany wszystkich tych przewodów gumowych wokół gaźnika poszukam kogoś kto potrafi je regulować lub sprawdzić czy wszystko gra.

[ Dodano: Nie 30 Sie, 2015 21:36 ]
VERMONT pisze:potrafi je regulować lub sprawdzić czy wszystko gra.
chodziło mi oczywiście o gaźnik. Powinno być, "kogoś kto potrafi go regulować". A to okazuje się całkiem sporym problemem. Niektórzy mechanicy boja się gaźnika bardziej niż auta z gazem...
[/quote]
pawelekstn
Żółtodziób

Post autor: pawelekstn »

Witam.
I co z tym gasnieciem po rozgrzaniu?? ktoś może zdiagnozował przyczynę?? Jeżeli tak to prosiłbym o rozwiązanie tego problemu, będę bardzo wdzięczny. :bored:

[ Dodano: Czw 05 Lis, 2015 16:44 ]
Witam
I co z tym gasnieciem po rozgrzaniu?? ktoś może zdiagnozował przyczynę?? Jeżeli tak to prosiłbym o rozwiązanie tego problemu, będę bardzo wdzięczny. :bored:
rad-ek
Obeznany

Post autor: rad-ek »

sprawdź taki temat...znajomy miał podbny problem i też się okazło że cewka http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 3889,d.bGg
Sam za wiele nie podpowiem bo dla mnie gaźnik to czarna magia.
http://www.civicforum.pl/archive/index.php?t-14291.html
NIGDY WIECEJ RZEŹBY!
pawelekstn
Żółtodziób

Post autor: pawelekstn »

rad-ek,
Dzięki za zainteresowanie, jak byś mógł to zerknij w temat D13B2 gaśnie na jałowych w dziale silniki, tam bardzo dokładnie opisałem mój problem

[ Dodano: Sob 07 Lis, 2015 11:51 ]
Chyba znalazłem winowajce całego zamieszania, mianowicie jak staniemy przed samochodem z przodu pod patelnia, po lewej stronie patrząc od przodu jest jakiś silniczek czy coś takiego podpięty do tej samej wtyczki co zaworek który odcina paliwo ten z tyłu gaźnika obok śruby regulacyjnej tej plastikowej. Zaworek odcinający paliwo podpięty na krótko pyka zakładam że jest sprawny lecz ten drugi o którym wspomniałem wyżej już niestety nie wydaje żadnych dźwięków, chyba nie działa. Nie wiem czy dosyć jasno wytłumaczyłem oco mi chodzi ale mam nadzieję że ktoś zrozumie
ODPOWIEDZ