Awaria zegarów

Problemy z prądem.
Kalix495
Podwójny As

Awaria zegarów

Post autor: Kalix495 »

Jest to 3 forum na którym pisze ten temat nikt nie jest w stanie mi pomóc . Od klilku dni wariuje mi prędkościomierz , dorzucam filmik . Nie zawsze sie dzieje jak na filmie niekiedy normalnie działa spada na ok 30 km/h i już się nie rusza . Pomóżcie , mi bo szału dostaje jak widzę że coś mi w aucie nie działa;c wina lezy raczej po stronie zegarów , bo odpinałem czujnik i nadal było to samo. NIe chiałbym zmienać zegarów bo na tym mam przebieg autentyczny , udokumentowany

Pomożecie?
Ostatnio zmieniony sob 07 lut 2015, 17:17:28 przez Kalix495, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Logan
Administracja
Kontakt:

Post autor: Logan »

Popraw link, ale jeśli wariuje Ci prędkościomierz, a czujniki są ok. To wymiana zegarów.
Kalix495
Podwójny As

Logan pisze:Popraw link, ale jeśli wariuje Ci prędkościomierz, a czujniki są ok. To wymiana zegarów.
No czujnik odpiąłem i wł zapłon i na zegarach było to samo , wiec odrzuciłbym czujnik
Awatar użytkownika
syndicate
Nałogowiec

Post autor: syndicate »

najwyżej kupisz nowe zegary i cofniesz
Bado

Post autor: Bado »

Wykręć zegary, wyjmij żarówki od kontrolek i sprawdź z obu stron taśmę zegarów czy nie ma przepalonych ścieżek i czy się nie zwarły ze sobą. Jak będą ok to sprawdź uzwojenie w licznikach. Jeżeli wszystko jednak będzie ok to zostaje kupić nowe zegary a potem cofnąć/podciągnąć licznik co nie jest takie trudne.
Kalix495
Podwójny As

Bado pisze:Wykręć zegary, wyjmij żarówki od kontrolek i sprawdź z obu stron taśmę zegarów czy nie ma przepalonych ścieżek i czy się nie zwarły ze sobą. Jak będą ok to sprawdź uzwojenie w licznikach. Jeżeli wszystko jednak będzie ok to zostaje kupić nowe zegary a potem cofnąć/podciągnąć licznik co nie jest takie trudne.
przylutowywałem bo myślałem , że są zimne luty , ale to nie pomogło , to jest dziwne że to potrafi działać całą moja"trase" a może wgl nie działać od poczatku , lub też po czasie sie zawiesza i spada do 30 . Dziś np droga do szkoły i ze szkoły działał cały czas
Bobik
Berbeć

Post autor: Bobik »

Przelutowales wszystkie luty w prędkościomierzu?? Ja miałem tak w QP ze czasem podczas jazdy wskazówka pokazywała 80 Km/h. Wystarczyło klepnąć w deskę i działała normalnie. Było widać gołym okiem ze jeden lut jest pęknięty. Wykręć prędkościomierz 3 środkowe śrubki i zobacz:)
Kamil_BBa
Berbeć

Post autor: Kamil_BBa »

Miałem podobna sytuacje w 5genie, podmieniłem tylko płytkę drukowaną prędkościomierza z układem i jak ręką odjął.
Kalix495
Podwójny As

negroazor pisze:Sprobuj poruszac kablami na wlaczonym zaplonie a ktos niech obserwuje licznik. Jak wskazowka stoi na 30 to probowalec puknac licznik od gory ? Wczesniej modziles cos przy zegarach ?
pierwsze co zrobiłem to pukalem . Licznik tez wyjmowalrm i każdy lut został przelutowany .
ODPOWIEDZ