Awaria zegarów
Awaria zegarów
Jest to 3 forum na którym pisze ten temat nikt nie jest w stanie mi pomóc . Od klilku dni wariuje mi prędkościomierz , dorzucam filmik . Nie zawsze sie dzieje jak na filmie niekiedy normalnie działa spada na ok 30 km/h i już się nie rusza . Pomóżcie , mi bo szału dostaje jak widzę że coś mi w aucie nie działa;c wina lezy raczej po stronie zegarów , bo odpinałem czujnik i nadal było to samo. NIe chiałbym zmienać zegarów bo na tym mam przebieg autentyczny , udokumentowany
Pomożecie?
Pomożecie?
Ostatnio zmieniony sob 07 lut 2015, 17:17:28 przez Kalix495, łącznie zmieniany 1 raz.
Wykręć zegary, wyjmij żarówki od kontrolek i sprawdź z obu stron taśmę zegarów czy nie ma przepalonych ścieżek i czy się nie zwarły ze sobą. Jak będą ok to sprawdź uzwojenie w licznikach. Jeżeli wszystko jednak będzie ok to zostaje kupić nowe zegary a potem cofnąć/podciągnąć licznik co nie jest takie trudne.
przylutowywałem bo myślałem , że są zimne luty , ale to nie pomogło , to jest dziwne że to potrafi działać całą moja"trase" a może wgl nie działać od poczatku , lub też po czasie sie zawiesza i spada do 30 . Dziś np droga do szkoły i ze szkoły działał cały czasBado pisze:Wykręć zegary, wyjmij żarówki od kontrolek i sprawdź z obu stron taśmę zegarów czy nie ma przepalonych ścieżek i czy się nie zwarły ze sobą. Jak będą ok to sprawdź uzwojenie w licznikach. Jeżeli wszystko jednak będzie ok to zostaje kupić nowe zegary a potem cofnąć/podciągnąć licznik co nie jest takie trudne.