Co potrzeba do zamontowania Angel eyes
Co potrzeba do zamontowania Angel eyes
Witam, zamierzam zmienić lampy ponieważ stare są już do dupy (nie dają nic światła)
Postanowiłem kupić nowe niż starać sie regenerować stare.
Na allegro znalazłem coś takiego,:
http://allegro.pl/reflektor-honda-civic ... 95070.html
Czy to będzie dobre posunięcie z mojej strony? Wystarczą te lampy u koniec?
... a może potrzeba będzie dokupić jakieś przetwornice.
Kompletnie się na tym nie znam...
Dziękuję za pomoc.
Postanowiłem kupić nowe niż starać sie regenerować stare.
Na allegro znalazłem coś takiego,:
http://allegro.pl/reflektor-honda-civic ... 95070.html
Czy to będzie dobre posunięcie z mojej strony? Wystarczą te lampy u koniec?
... a może potrzeba będzie dokupić jakieś przetwornice.
Kompletnie się na tym nie znam...
Dziękuję za pomoc.
- Logan
- Administracja
- Kontakt:
Te lampy wyglądają jak gówno i kosztują co najmniej o połowę za dużo.
Najlepszym wyjściem są te marki TYC, one najlepiej świecą, ale tylko z instalacją xenonową. Co do wyglądu to też nie wyglądają najlepiej w wersji srebrnej z ringiem, w czarnej takiej jak mam ja są znośne.
Możesz też kupić Black Cleary i wlozyć do nich soczewkę, będzie to najlepsze rozwiązanie.
Użytkownik wywialwawa z civicklubu wykonuje takie. Dużo taniej niż hidretrofit.pl.
Sam musisz zdecydować czego chcesz.
Ponaddto, żeby było w miare legalnie, dobrze byłoby zamontować spryskiwacze reflektorów.
Wszystkie potrzebne informacje znajdziesz na forum, wystarczy poszukać.
Najlepszym wyjściem są te marki TYC, one najlepiej świecą, ale tylko z instalacją xenonową. Co do wyglądu to też nie wyglądają najlepiej w wersji srebrnej z ringiem, w czarnej takiej jak mam ja są znośne.
Możesz też kupić Black Cleary i wlozyć do nich soczewkę, będzie to najlepsze rozwiązanie.
Użytkownik wywialwawa z civicklubu wykonuje takie. Dużo taniej niż hidretrofit.pl.
Ponaddto, żeby było w miare legalnie, dobrze byłoby zamontować spryskiwacze reflektorów.
Dzięki Logan, o taką odpowiedź mi chodziło.Logan pisze:Te lampy wyglądają jak gówno i kosztują co najmniej o połowę za dużo.
Mówisz, że Black Cleary, ale przeczytałem, że nie mają homologacji. W sumie nie polecałbyś mi tego, no ale wolę się upewnić. ...u mnie miśki łapią i sprawdzają.
Montowanie spryskiwaczy nie wchodzi w grę.
Szukałem tych TYC'ów do civic5 na allegro i znalazłem tylko to - http://allegro.pl/lampy-honda-civic-chr ... 38292.html
Jeśii kupie ten zestaw to co będę musiał jeszcze dokupić? (Dlaczego jest taki nacisk na spryskiwacze?)
Po zakupie nic nie musisz dokupować, z racji tego że w OEM lampie masz jedną żarówkę to będziesz musiał pobawić się z kablami, nic trudnego. A spryskiwacze tylko w przypadku jak wrzucisz w soczewkę ksenon, to wtedy bez sprysku lampy od razu dowód Ci poleci na kontroli. Przy zwykłej żarówce nie jest wymagany.szponder pisze:Szukałem tych TYC'ów do civic5 na allegro i znalazłem tylko to - http://allegro.pl/lampy-honda-civic-chr ... 38292.html
Jeśii kupie ten zestaw to co będę musiał jeszcze dokupić? (Dlaczego jest taki nacisk na spryskiwacze?)
- Logan
- Administracja
- Kontakt:
Fantomas pisze:Po zakupie nic nie musisz dokupować, z racji tego że w OEM lampie masz jedną żarówkę to będziesz musiał pobawić się z kablami, nic trudnego. A spryskiwacze tylko w przypadku jak wrzucisz w soczewkę ksenon, to wtedy bez sprysku lampy od razu dowód Ci poleci na kontroli. Przy zwykłej żarówce nie jest wymagany.szponder pisze:Szukałem tych TYC'ów do civic5 na allegro i znalazłem tylko to - http://allegro.pl/lampy-honda-civic-chr ... 38292.html
Dokładnie, jeśli nie wsadzisz xenonów to nie musisz wsadzać spryskiwaczy, a TYC mają homologację, ale na zwykłej żarówce lampa z soczewką świeci słabo, dlatego jeśli chcesz mieć jasno przed sobą to z czasem radzę zamontować spryskiwacze i xenony. Różnica jest olbrzymia.
No to jak już tak napisałeś to pomóż mi proszę znaleźć takie. Na allegro widzę tylko srebrne nówki.Logan pisze:TYC mają H1, a obok masz długie, też H1, ale te srebrne wyglądają słabo, a za tą cene można mieć używane z soczewką dużo lepsze.
No ale twoje pieniądze
Mówiąc szczerze, też bym wolał czarne : )
- Logan
- Administracja
- Kontakt:
Nowe czarne trzeba ze stanów sprowadzać, a co do używek to trzeba czekać i szukać.szponder pisze:No to jak już tak napisałeś to pomóż mi proszę znaleźć takie. Na allegro widzę tylko srebrne nówki.Logan pisze:TYC mają H1, a obok masz długie, też H1, ale te srebrne wyglądają słabo, a za tą cene można mieć używane z soczewką dużo lepsze.
No ale twoje pieniądze
Możesz też kupić Denji, lub black cleary z dołożoną soczewką.
Jeśli Ci tak bardzo zależy na homologacji to zostają TYC. Reszta nie ma.
Wybacz ale za Ciebie szukać nie będę, musisz same zdecydować
Te srebrne można przerobić na czarne, jednak wymaga to rozklejenia lamp.
Logan pisze:Nowe czarne trzeba ze stanów sprowadzać, a co do używek to trzeba czekać i szukać.szponder pisze:No to jak już tak napisałeś to pomóż mi proszę znaleźć takie. Na allegro widzę tylko srebrne nówki.Logan pisze:TYC mają H1, a obok masz długie, też H1, ale te srebrne wyglądają słabo, a za tą cene można mieć używane z soczewką dużo lepsze.
No ale twoje pieniądze
Możesz też kupić Denji, lub black cleary z dołożoną soczewką.
Jeśli Ci tak bardzo zależy na homologacji to zostają TYC. Reszta nie ma.
Wybacz ale za Ciebie szukać nie będę, musisz same zdecydować
Te srebrne można przerobić na czarne, jednak wymaga to rozklejenia lamp.
No właśnie, myślałem, że TYC'y czarne gdzieś są. Wiadomo, ze szukać za mnie nie będziesz, źle mnie zrozumiałeś, przepraszam. Denji są zbyt drogie, a czekać za bardzo też nie mogę, bo dzień w dzień śmigam i potrzebuję "jasności". Prześpię się z tym i zobaczymy. Dziękuję jeszcze raz.
-
- Nałogowiec
Wpina normalnie kostke w kostke i tyle. Jedyna "rzeźba" to podłączyć kabelek od ringów do + od postojówek.Fantomas pisze: z racji tego że w OEM lampie masz jedną żarówkę to będziesz musiał pobawić się z kablami
Moja biała perełka
viewtopic.php?t=22221
viewtopic.php?t=22221