Co potrzeba do zamontowania Angel eyes

Problemy z prądem.
szponder
Berbeć

Co potrzeba do zamontowania Angel eyes

Post autor: szponder »

Witam, zamierzam zmienić lampy ponieważ stare są już do dupy (nie dają nic światła)

Postanowiłem kupić nowe niż starać sie regenerować stare.

Na allegro znalazłem coś takiego,:
http://allegro.pl/reflektor-honda-civic ... 95070.html

Czy to będzie dobre posunięcie z mojej strony? Wystarczą te lampy u koniec?
... a może potrzeba będzie dokupić jakieś przetwornice.

Kompletnie się na tym nie znam...

Dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
Logan
Administracja
Kontakt:

Post autor: Logan »

Te lampy wyglądają jak gówno i kosztują co najmniej o połowę za dużo.
Najlepszym wyjściem są te marki TYC, one najlepiej świecą, ale tylko z instalacją xenonową. Co do wyglądu to też nie wyglądają najlepiej w wersji srebrnej z ringiem, w czarnej takiej jak mam ja są znośne.
Możesz też kupić Black Cleary i wlozyć do nich soczewkę, będzie to najlepsze rozwiązanie.
Użytkownik wywialwawa z civicklubu wykonuje takie. Dużo taniej niż hidretrofit.pl.
Sam musisz zdecydować czego chcesz.
Ponaddto, żeby było w miare legalnie, dobrze byłoby zamontować spryskiwacze reflektorów.
Wszystkie potrzebne informacje znajdziesz na forum, wystarczy poszukać.
szponder
Berbeć

Logan pisze:Te lampy wyglądają jak gówno i kosztują co najmniej o połowę za dużo.
Najlepszym wyjściem są te marki TYC, one najlepiej świecą, ale tylko z instalacją xenonową. Co do wyglądu to też nie wyglądają najlepiej w wersji srebrnej z ringiem, w czarnej takiej jak mam ja są znośne.
Możesz też kupić Black Cleary i wlozyć do nich soczewkę, będzie to najlepsze rozwiązanie.
Użytkownik wywialwawa z civicklubu wykonuje takie. Dużo taniej niż hidretrofit.pl.
Sam musisz zdecydować czego chcesz.
Ponaddto, żeby było w miare legalnie, dobrze byłoby zamontować spryskiwacze reflektorów.
Wszystkie potrzebne informacje znajdziesz na forum, wystarczy poszukać.
Dzięki Logan, o taką odpowiedź mi chodziło.
Mówisz, że Black Cleary, ale przeczytałem, że nie mają homologacji. W sumie nie polecałbyś mi tego, no ale wolę się upewnić. ...u mnie miśki łapią i sprawdzają.

Montowanie spryskiwaczy nie wchodzi w grę.

Szukałem tych TYC'ów do civic5 na allegro i znalazłem tylko to - http://allegro.pl/lampy-honda-civic-chr ... 38292.html

Jeśii kupie ten zestaw to co będę musiał jeszcze dokupić? (Dlaczego jest taki nacisk na spryskiwacze?)
Fantomas
Pełnoprawny User

Post autor: Fantomas »

szponder pisze:Szukałem tych TYC'ów do civic5 na allegro i znalazłem tylko to - http://allegro.pl/lampy-honda-civic-chr ... 38292.html

Jeśii kupie ten zestaw to co będę musiał jeszcze dokupić? (Dlaczego jest taki nacisk na spryskiwacze?)
Po zakupie nic nie musisz dokupować, z racji tego że w OEM lampie masz jedną żarówkę to będziesz musiał pobawić się z kablami, nic trudnego. A spryskiwacze tylko w przypadku jak wrzucisz w soczewkę ksenon, to wtedy bez sprysku lampy od razu dowód Ci poleci na kontroli. Przy zwykłej żarówce nie jest wymagany.
Awatar użytkownika
Logan
Administracja
Kontakt:

Fantomas pisze:
szponder pisze:Szukałem tych TYC'ów do civic5 na allegro i znalazłem tylko to - http://allegro.pl/lampy-honda-civic-chr ... 38292.html

Po zakupie nic nie musisz dokupować, z racji tego że w OEM lampie masz jedną żarówkę to będziesz musiał pobawić się z kablami, nic trudnego. A spryskiwacze tylko w przypadku jak wrzucisz w soczewkę ksenon, to wtedy bez sprysku lampy od razu dowód Ci poleci na kontroli. Przy zwykłej żarówce nie jest wymagany.

Dokładnie, jeśli nie wsadzisz xenonów to nie musisz wsadzać spryskiwaczy, a TYC mają homologację, ale na zwykłej żarówce lampa z soczewką świeci słabo, dlatego jeśli chcesz mieć jasno przed sobą to z czasem radzę zamontować spryskiwacze i xenony. Różnica jest olbrzymia.
szponder
Berbeć

Ok, to wezmę te te TYC"y, ale czegoś nie czaję.

Co gdzie i jakie żarówki...

Obrazek
Awatar użytkownika
Logan
Administracja
Kontakt:

TYC mają H1, a obok masz długie, też H1, ale te srebrne wyglądają słabo, a za tą cene można mieć używane z soczewką dużo lepsze.
No ale twoje pieniądze :P
szponder
Berbeć

Logan pisze:TYC mają H1, a obok masz długie, też H1, ale te srebrne wyglądają słabo, a za tą cene można mieć używane z soczewką dużo lepsze.
No to jak już tak napisałeś to pomóż mi proszę znaleźć takie. Na allegro widzę tylko srebrne nówki.
Mówiąc szczerze, też bym wolał czarne : )
Awatar użytkownika
Logan
Administracja
Kontakt:

szponder pisze:
Logan pisze:TYC mają H1, a obok masz długie, też H1, ale te srebrne wyglądają słabo, a za tą cene można mieć używane z soczewką dużo lepsze.
No to jak już tak napisałeś to pomóż mi proszę znaleźć takie. Na allegro widzę tylko srebrne nówki.
Nowe czarne trzeba ze stanów sprowadzać, a co do używek to trzeba czekać i szukać.
Możesz też kupić Denji, lub black cleary z dołożoną soczewką.
Jeśli Ci tak bardzo zależy na homologacji to zostają TYC. Reszta nie ma.
Wybacz ale za Ciebie szukać nie będę, musisz same zdecydować ;)
Te srebrne można przerobić na czarne, jednak wymaga to rozklejenia lamp.
szponder
Berbeć

Logan pisze:
szponder pisze:
Nowe czarne trzeba ze stanów sprowadzać, a co do używek to trzeba czekać i szukać.
Możesz też kupić Denji, lub black cleary z dołożoną soczewką.
Jeśli Ci tak bardzo zależy na homologacji to zostają TYC. Reszta nie ma.
Wybacz ale za Ciebie szukać nie będę, musisz same zdecydować ;)
Te srebrne można przerobić na czarne, jednak wymaga to rozklejenia lamp.

No właśnie, myślałem, że TYC'y czarne gdzieś są. Wiadomo, ze szukać za mnie nie będziesz, źle mnie zrozumiałeś, przepraszam. Denji są zbyt drogie, a czekać za bardzo też nie mogę, bo dzień w dzień śmigam i potrzebuję "jasności". Prześpię się z tym i zobaczymy. Dziękuję jeszcze raz.
GrzechuSuli
Nałogowiec

Post autor: GrzechuSuli »

Fantomas pisze: z racji tego że w OEM lampie masz jedną żarówkę to będziesz musiał pobawić się z kablami
Wpina normalnie kostke w kostke i tyle. Jedyna "rzeźba" to podłączyć kabelek od ringów do + od postojówek.
Moja biała perełka
viewtopic.php?t=22221
ODPOWIEDZ