problem z silnikiem d16v1
problem z silnikiem d16v1
witam jak w temacie mam problem z odpowietrzeniem układu chłodzenia w silniku D16V1 civic 7g zmienilem plyn w chłodnicy otworzylem nagrzewnice i sposcilem plyn zalalem nowym plynem chlodnice pod sam korek pozniej zbiorniczek wyrównawczy do poziomu max i odpalilem auto i czekalem az wlacza sie wiatraki motor zlapal temp 90 stopni i w srodku bylo goraco po wlaczeniu nawiewu nie ma nigdzie odpowietrznika na glowicy ani na bloku z tego co zdazylem sie dowiedziec to odpowietrza uklad sie sam a problem jest w tym ze jezdze tak dwa tyg i caly czas bulgocze mi w nagrzewnicy zmienilem wczoraj korek od chlodnicy na nowy i nic dalej bulgocze tzn ze jest zapowietrzona nagrzewnica oleju nie ma w wodzie ani wody w oleju auto nie kopci na bialo ani nie skacze temp na maxa wiec wykluczam uszczelke pod glowica. Ma ktos jakis pomysł ?? pozdrawiam
sluchaj mi wlasnie niedawno walnela uszczelka pod czapka a pierwszy objaw to dostawanie sie spalin do ukladu chlodzenia. wlacz silnik i odkrec korek i sproboj odpowietrzyc i zobacz czy caly czas beda isc bomble w miare systematycznie po 1 bablu jeslei tak to masz uszczelke jezeli nie to popatrz na rury czy gdzies nie cieknie, ubywa Ci plynu chlodzacego ?