ogrzewanie
ogrzewanie
Witam
Wiem ze temat walkowany wielokrotnie ale...
Honda slabo mi grzeje szxzegolnie jak jade jak stoje na wolnych obrotach zaczyna calkiem przyzwoicie.
Czy oprocz zakamienionej nagrzewnicy widzicie innu tego powod?
Wymienione:
- termostat
- plyn chlodzacy
- zawor na rurze regulujacy doplyw cieplej wody do nagrzewnicy
- korek od chlodnicy
Dodam jeszcze ze nie wiem czy tak ma byc w hondzie ale wskaznik temperatury nigdy nie wchodzi na pokowe tylko jest tak jak by na ok.80 stopnich celsjusza.
Jaoies pomysly jeszcze?
Wiem ze temat walkowany wielokrotnie ale...
Honda slabo mi grzeje szxzegolnie jak jade jak stoje na wolnych obrotach zaczyna calkiem przyzwoicie.
Czy oprocz zakamienionej nagrzewnicy widzicie innu tego powod?
Wymienione:
- termostat
- plyn chlodzacy
- zawor na rurze regulujacy doplyw cieplej wody do nagrzewnicy
- korek od chlodnicy
Dodam jeszcze ze nie wiem czy tak ma byc w hondzie ale wskaznik temperatury nigdy nie wchodzi na pokowe tylko jest tak jak by na ok.80 stopnich celsjusza.
Jaoies pomysly jeszcze?
- Drix
- Natchniony
Wskaznik temperatury pokazuje dobrze. Suwak od grzania rowno stawia opor na całym zakresie przesuwania?
U mnie była linia źle założona i nie mogłem chlodzic
U mnie była linia źle założona i nie mogłem chlodzic
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192
- bartholomew982
- Berbeć
Ja miałem podobnie tylko że od razu po wymianie termostatu na nowy... wymiana na inny niestety też nie pomogła w końcu 3 sztuki wymieniłem a w zime i tak na połowie wskazówka od temp była,załatwiłem to najtańszym sposobem czyli kawałkiem tektury który wsadziłem między chłodnicę a zderzak tak aby podczas jazdy nie wpadało na nią zimne powietrze. Teraz autko nie traci temp podczas jazdy a na postoju i tak wiatrak się załącza więc nie ma obaw o to że coś się stanie tylko na wiosne nie zapomnij tekturki wyjać bo wtedy dopiero może być problem
NIGDY WIECEJ RZEŹBY!
Co do suwaka to pomijam bo sprawdzalem grzanie tak ze zdjalem linke i ustawilem reka ta dzwignie do oporu na grzanie i przykleilem tak zeby sie nienporuszyla podczas jazdy testowej. O tekturce wiem ale to jest tylko dorazne rozwiazanie bo i tak cos jedt nie tak. Przeciez japondkie auta slyna z tego ze jak sie odpala ogrzewanie to sie wysoedziec nie da bo ukrop w srodku. A moja nawet na postoju grzeje bez rewelacji. Stad moje pytanie o nagrzewnice.
- Laskosz
- Natchniony
Zależy ile ubywa Bardziej chodziło mi o to żeby dowiedzieć się czy masz sprawny i szczelny układ.
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Drix
- Natchniony
Termostat? Skoro temperature wg. wskaźnika ma ok?
Może po prostu zawór od nagrzewnicy jest uszkodzony?
Może po prostu zawór od nagrzewnicy jest uszkodzony?
Czymś tam się jeździ.. http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11131192
Japońskie auta dobrze grzeją??? hmm miałem już 3hondy i szczerze mówiąc w 2 jak nie wrzuciłem tekturki to było raczej średnio ciepło w porównaniu z wcześniejszmi autami.Skoro wskaźnik pokazuje dobrze to MOJA RADA TAKA: Weź ze szrotu termostat na podmianke bo zamienniki niestety często o kilka stopni niższą temp utrzymują niż oryginalny termostat.
NIGDY WIECEJ RZEŹBY!
- bartholomew982
- Berbeć
dziekuje wszystkim za pomoc ale sie wyjasnilo, jak nagle honda sie zagotowala i przez nastepne 25km do warsztatu wlalem w nia 8 litro wody uszczelke pod czapka trafil szlag, po za tym nie wiem jakim cudem byl przestawiony rozrzad o 1 zab a pasek luzny jak gowno, dodam tylko ze razrzad ma 20tysi przejechane i hania nigdy nie byla palona z szrpaka, wiec nie mam pojecia co sie stalo napinacz wyglada pieknie i byl bardzo dokrecony.
bartholomew korek mam 0.9 bara, odpowietrzana byla bardzo pozadnie ale przez to ze szly spaliny do ukladu chlodzenia to moment i sie zapowietrzal az zaczela pic wode, termostat jest git puszcza jak trzeba i rury sa obie goraca i z chlodnicy i z nagrzewnicy, jak pisalem wczesniej mogl to byc kamien ale kupowalem odkamieniacz.
teraz niewazne juz glowica jest splanowana uszczelka jest dzis pewnie bede zakladal wszystko do kupy
dziekuje wszystkim za checi
bartholomew korek mam 0.9 bara, odpowietrzana byla bardzo pozadnie ale przez to ze szly spaliny do ukladu chlodzenia to moment i sie zapowietrzal az zaczela pic wode, termostat jest git puszcza jak trzeba i rury sa obie goraca i z chlodnicy i z nagrzewnicy, jak pisalem wczesniej mogl to byc kamien ale kupowalem odkamieniacz.
teraz niewazne juz glowica jest splanowana uszczelka jest dzis pewnie bede zakladal wszystko do kupy
dziekuje wszystkim za checi