Mając wolny dzień po świętach podłączyłem te kierunki, żebyście się już nie mieli do czego przyczepiać;)
Nadal uważałem, że nie potrzebuje do tego przeprowadzać przewodów przez drzwi.
Znalazłem 2 kabelki, które sterują prawym zamkiem.
Raz jest na nich + i - a raz - i +.
Zastosowałem 2 przekaźniki bez diody na cewce-obojętna biegunowość sterowania.
Jak siłownik prawy dostaje impuls to załączają się przekaźniki.
Chyba się domyślacie jak zrobiłem resztę:
plus stały -> bezpiecznik ->przekaźniki -> przewody sterowania kierunkami.
Fotoporadnik MONTAŻ STEROWNIKA CENTRALNEGO ZAMKA NA PILOTA
-
- Pełnoprawny User
-
- Podwójny As
Panowie muszę się dopiąć do tematu. Chce założyć u siebie sterownik z pilotem.niestety po przeczytaniu wielu poradników
/Tutoriali nie wiem czy muszę zakupić sterownik z słownikiem czy wystarczy mi sam sterownik z kluczykami. Dodam że mam hanie w hb z 95r. I mam centralny zamek jedynie z kluczyka. P.s. Google czasami miesza w głowie
/Tutoriali nie wiem czy muszę zakupić sterownik z słownikiem czy wystarczy mi sam sterownik z kluczykami. Dodam że mam hanie w hb z 95r. I mam centralny zamek jedynie z kluczyka. P.s. Google czasami miesza w głowie
-
- Berbeć
-
- Pełnoprawny User
na elektrodzie jest schemat jak skonstruować taki modułBlack_Devil pisze:To i ja się przy okazji podłącze. Jest możliwość, żeby założyć centralke i wpiąć się w światła, ale np. pozycyjne? Chodzi mi o to, że gdy wysiadam z samochodu w nocy, a jest tak często to oświetlały by mi drogę i powiedzmy po tych 30 sek. by się wyłączały. Dużo zabawy było by z czymś takim?
U mnie przy drzwiach od kierowcy nie było ,otwórz kluczykiem drzwi od strony pasażera i zobacz czy otworzą się drzwi kierowcy i będziesz miał odpowiedź na pytanie.sx200293 pisze:Panowie muszę się dopiąć do tematu. Chce założyć u siebie sterownik z pilotem.niestety po przeczytaniu wielu poradników