Falujące obroty D13B2

Serce samochodu niedomaga ?
Awatar użytkownika
Patrycja
Żółtodziób

Falujące obroty D13B2

Post autor: Patrycja »

Witam, mam problem z falującymi obrotami podczas odpalania najpierw muszę wcisnąć parę razy gaz by odpalić a później trzymać nogę na gazie bo automatycznie gaśnie, przy niektórym hamowaniu również zaczyna gasnąć, czasami jest tak że za każdym razem gdy hamuje to gaśnie a czasami wcale. Bądź trzyma obroty normalnie albo powyżej półtora tyś na postoju i co jakiś czas spadają, zaczyna przygasać i automatycznie regulują się bądź całkiem gaśnie. Gaźnik był przekładany ale w ogóle na niego nie reagował. Regulowanie obrotów również nie działa bo jest poprawa tylko na chwile i z powrotem jest to samo.
Bajerant
Berbeć

Post autor: Bajerant »

Wpływ na to może mieć wiele rzeczy zaczynając od filtra paliwa , filtra powietrza , świec , kabli wysokiego napięcia , kopułka aparatu zapłonowego może być pęknięta, krokowy .
czaku131
Żółtodziób

Post autor: czaku131 »

Wyczyść zawór EACV, powinno pomóc. Jeśli nie wiesz jak to zrobić to napisz na PW chętnie pomoge :)
Awatar użytkownika
Patrycja
Żółtodziób

Post autor: Patrycja »

Dziękuje za pomoc:) Niestety nic to nie pomogło i próbuje dalej innych metod :) Powoli powoli i się uda:)
emimarshall1
Berbeć

Post autor: emimarshall1 »

Witam. Dołącze się do pytania... U mnie jest podobnie tylko nie gaśnie mi. Obroty są tak ok 1000 - 1200 i tak sobie faluje czasem nawet chodzi równo. Krokowy wyczyściłem i nic nie dało... Co może być przyczyną... Dodam że mam insalację LPG ale teraz od jejkiegoś czasu jeżdżę na benzynie
ODPOWIEDZ