Sonda lambda -pytanie
Sonda lambda -pytanie
Witam , moje b16a2 odżyło po remoncie ale jest problem - sonda lambda . Uszkodziła się chyba przy montażu ale to nieistotne . Chodzi mi głównie o to czy muszę szukać sondy od vti czy pasuje np z d serii ? Prosze o pomoc ...konkretnie jest to błąd 41-grzanie sondy lambda ,teraz pytanie czy cała sonda do wymiany czy jak to interpretować ?
Zapakujesz byle jaką sonde do 1V 4 zylowa i bedzie tez chodzic tylko trzeba odpowiednio ją zarobic bez lutowania i owijania tasmą parcianą jak to niektorzy robią. Ogolnie nie ma sensu przerabiania kompa zeby wylaczyc tylko sonde sprawa wyjdzie drozej jak kupno samej sondy. Moglbym Tobie zrobic kompa pod eeprom ale po co masz wydawac niepotrzebnie kase skoro tylko u ciebie sonda padła i wystarczy ja wymienic Pozdr
Swapy, remonty silnikow , elektryka, elektornika , malowanie komór silnikowych, strojenie
Nie bede hejtowac i sie sprzeczac lecz ja ma zrobioną sonde od peugeota firmy bosch i smiga az milo ważne tylko skad jest podawana masa czy prosto ze sterownika czy tez z masy wydechu podepnji sobie oscyloskop lub tez miernik i zobaczysz jak smiga Pozdr
Swapy, remonty silnikow , elektryka, elektornika , malowanie komór silnikowych, strojenie