czarna lista userów
czarna lista userów
W zwiazku z kolejnymi przypadkami oszustw (sprzedam/kupie) mam propozycje, ale chce poznac Wasze zdanie. Mam zamiasr załozyc specjalna grupę, w której bede umieszczal osoby, które nie wywiazały sie ze sprzedazy - dostały kase a towaru nie wysłały, unikają kontaktu.
osoba pokrzywdzona zgłasza nicka do mnie, ja dodaje do grupy nieuczciwa osobę. Po wyjasnieniu tematu osoba zostanie z grupy usunięta lub usunieta z forum.
grupa mogłaby sie nazywać "nieuczciwy sprzedawca" i wyrózniona jakims oczojebnym kolorem .
Co sądzicie ?
osoba pokrzywdzona zgłasza nicka do mnie, ja dodaje do grupy nieuczciwa osobę. Po wyjasnieniu tematu osoba zostanie z grupy usunięta lub usunieta z forum.
grupa mogłaby sie nazywać "nieuczciwy sprzedawca" i wyrózniona jakims oczojebnym kolorem .
Co sądzicie ?
- Grzybohun
- Natchniony
Coś takiego jak ma Crox na ckpl? jestem za! może podkreślenie nazwy albo coś takiego. Tylko jak ktoś sobie założy powiedzmy 2 czy więcej kont to dobrze by było wrzucić na giełdzie dodatkowy dział (coś a'la feedback) gdzie każdy będzie miał swój temat z opisem na czym oszukał i dane kontaktowe żeby można było go rozpoznać pod inną nazwą
zgadzam sie z pomyslem kolor musi byc oczojebny taka porzadna czerwien? mi sie kojazy jak cos widze na czrwono to ze uwaga na to cos/ kogos i zgadzam sie z Grzybohun94:) [quote="Grzybohun94"][/quote]Tylko jak ktoś sobie założy powiedzmy 2 czy więcej kont to dobrze by było wrzucić na giełdzie dodatkowy dział (coś a'la feedback) gdzie każdy będzie miał swój temat z opisem na czym oszukał i dane kontaktowe żeby można było go rozpoznać pod inną nazwą
hania ponad wszystko....
Jesli takie osoby beda usuwane z forum, szybko założą nowe konto pod inntm nikiem i dalej będzie to samo. Jeśli jest to możliwe warto, alby obok niku jaki osoba miała, wpisywać ich adres/dane do korespondencji/nr konta etc, których tak szybko nie zmienią jak niku na forum. Wtedy każdy kupujący, przed przelewem sprawdzi dane osoby z czarną listą. Taki zabieg powinien ostro utrudnić zycie oszustom.
-
- Nałogowiec
Dobrym sprzedawca jest nawet ten ktory sprzeda chocby 1 rzecz zgodnie z zasadami. Nie kazdy handluje na codzien czesciami, wiec wg mnie 50 to stanowczo za duzo.Eipo pisze:dobry pomysł . można też zrobić co w stylu dobry sprzedawca od np 50 pozytywnych feedbecków ?
Moja biała perełka
viewtopic.php?t=22221
viewtopic.php?t=22221
Po co kombinować z jakimś dobrym sprzedawcą ?
Tu nie chodzi o nagradzanie tytułami ludzi, którzy nie robią wałków - od tego jest allegro. Chcemy się pozbyć tych, co wystawiają przedmioty z podejściem krętacza i z zamiarem oszustwa.
Problem w tym, że z tego co pamiętam to nawet zaufani użytkownicy trochę kombinowali np w zamówieniach grupowych.
Pomysł dobry, ale trzeba to jakoś dopracować, bo tak jak pisali poprzednicy, że podanie prywatnych danych osobowych jest zabronione, a kombinatorzy będą i tak konta zakładać. Sami kupujący muszą o to zadbać i dopilnować. Ktoś kombinuje, nie ma postów, krótki staż na forum czy też nie chce wystawić przedmiotu na allegro ? NIE KUPUJĘ - proste.
Tu nie chodzi o nagradzanie tytułami ludzi, którzy nie robią wałków - od tego jest allegro. Chcemy się pozbyć tych, co wystawiają przedmioty z podejściem krętacza i z zamiarem oszustwa.
Problem w tym, że z tego co pamiętam to nawet zaufani użytkownicy trochę kombinowali np w zamówieniach grupowych.
Pomysł dobry, ale trzeba to jakoś dopracować, bo tak jak pisali poprzednicy, że podanie prywatnych danych osobowych jest zabronione, a kombinatorzy będą i tak konta zakładać. Sami kupujący muszą o to zadbać i dopilnować. Ktoś kombinuje, nie ma postów, krótki staż na forum czy też nie chce wystawić przedmiotu na allegro ? NIE KUPUJĘ - proste.
dobry pomysł ale mam jedno ale i nie, wcale sie nie czepiam
zamiast nieuczciwy sprzedawca winno być nieuczciwy kontrachent. Chyba nie trzeba wjaśniać dlaczego
zamiast nieuczciwy sprzedawca winno być nieuczciwy kontrachent. Chyba nie trzeba wjaśniać dlaczego
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
FEEDBACK
Nie wiem o kim ale sam dopilnuje ban najwyżej co miesiąc
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
FEEDBACK