Nie pali z benzyny
Nie pali z benzyny
Witam. Mam taki problem, gdyż moja Hanka przestała reagować na benzyne tzn wg nie działa pompa jak mierzyłem napięcie to do niej wg nie dochodzi bezpieczniki sa całe podmieniłem także przekaźnik pompy.
Poradzicie co jeszcze mógłbym sprawdzić?
Poradzicie co jeszcze mógłbym sprawdzić?
Żyj z całych sił...
Bobik pisze:Siemka. Koło bezpiecznikow masz taka mala puszczeke (mitsuba czy jak to sie pisze przykrecona jest kolo otwierania maski) i ona jest odpowiedzialna za podawanie napięcia na pompke. Sprawdz ja bo moze miec zimny lut.
lepperoos pisze:podmieniłem także przekaźnik pompy.
ceelx's ferio -- lookaj gringo
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
FEEDBACK
#4CivicEG.com Ferio Squad , #26 EG FERIO SQUAD , #2 PL Ferio Squad
Ja miałem w swojej dołożony immobilizer, który ktoś nieumiejętnie przerobił ze zawsze mozna było odpalić i on czasem odcinał mi pompke, sprawdz tez u siebie moze też coś takiego masz. Zobacze jutro który kabel z przekaznika jest od pompki u siebie i Ci napisze na ktory masz podać mase zeby sie pompka włączyła chyba ze masz przerwany kabelek to nic z tego nie bedzie
Jak masz zarówke 12 v np od kierunkowskazu to jeden kabelek do masy a drugi do mitsuby w ten sposób unikniesz spalenia mitsuby jakbys sie gdzieś pomylił mozna i bez ale lepiej żebyś się wtedy nie pomylił bo jak podasz przypadkiem mase na 12v to coś mozesz uszkodzić a jak podepniesz przez żarówke to ona zaświeci tylko