Urwana śruba od koła pasowego POMOCY!!
Urwana śruba od koła pasowego POMOCY!!
Siemka mam pewien problem urwała mi się sruba która trzyma koło pasowe silnik D15B7. Miał juz ktoś z takim czymś do czynienia? jak to zrobić aby nie wymieniać wału?
No to niezłej roboty sobie narobiłeś Możesz spróbować tak jak kolega Negroazor pisze ale nie wiem czy dasz rade bo ta śruba jest dużym momentem dokręcona (180nm jeśli dobrze pamiętam) plus że sie troche zapiekła napewno.. możesz w jej środku wywiercić dziurę i wkręcić w nią mniejszą śrubę i nią próbować obracać ale mniejsza śruba też może puścić, a wtedy dupa..
to się stało podczas jazdy jechałem i nagle coś pukło o podwozie myślałem ze to kamień więc pojechałem dalej. Jak przyjechałem pod blok to usłyszałem popiskujący dźwięk paska więc podnoszę maskę i patrze na koło pasowe a one miało bicie. Pomyślałem ze się śruba wykręciła i ją zgubiłem więc podniosłem auto zdjąłem koło patrze a tam w środku resztki tej śruby. Jesli śruba ma ok 4cm to zostało jej tam ok 2cm. Tez się zastanawiałem jak się mogła urwać taka śuba:/ . Ale dzięki wam za pomoc