Civic 5gen. kosmiczne spalanie

Serce samochodu niedomaga ?
emimarshall1
Berbeć

Civic 5gen. kosmiczne spalanie

Post autor: emimarshall1 »

Witam. Niedawno kupiłem sobie śliczną Hankę. Silnik 1.3 Benzyna/Gaz. Problem leży w tym że ona strasznie dużo pali gazu, dokładnych pomiarów jeszcze nie dokonywałem ale 15l/100km to wciągnie lekko. Z benzyną nie wiem jak jest bo nie testowałem ale gdy silnik się rozgrzeje to gaśnie, nie trzyma obrotów. Byłem u gaziarza powiedział że z gazem jest wszystko ok tylko że u mnie jakoś dziwnie zapłon jest ustawiony. Nie wiem co jest nie tak ale czytałem coś że może sonda lambda może coś szwankować. Proszę o jakieś porady.
Awatar użytkownika
wrobellos
Berbeć

Post autor: wrobellos »

regulacja gaznika, moze jakies powietrze lewe lapie, swiece zmienic tez nie zaszkodzi, no i zaplon wyregulowac
Hakier
Nałogowiec

Post autor: Hakier »

negroazor pisze:Moja porada to wywal gaz z takiego auta jak Honda.

Jasne ;)
...

problem raczej będzie w zużytej bądź uszkodzonej instalacji.
sprawdź ile dokładnie ci pali to pomyślimy co z tym zrobić, bo narazie to g**no wiemy i możemy co najwyżej pogdybać ;)
Awatar użytkownika
Piooner
Obeznany

Post autor: Piooner »

Nie wiem czy w Polsce ktoś umie regulować ten gaźnik.Ten gaziarz wkładał Ci analizator spalin w wydech czy tylko maskę dźwignął i powiedział jest ok ? Ja się poddałem ten gaźnik mnie przerósł.
viewtopic.php?t=14426 szalone d13b7
emimarshall1
Berbeć

Post autor: emimarshall1 »

Byłem u gaziarza i regulował mi gaz bo mi się dławił i czasem gasnął. Powiedział że instalacja jest w dobrym stanie, nie byłem u żadnego papraka tylko sprawdzonego fachowca... Teraz na gazie chodzi dobrze. Mówiłem mu a tym kosmicznym spalaniu a on tylko mi powiedział że już trochę się narobił tych hondzin 1.3 i stwierdził że u mnie jest inaczej zapłon ustawiony...
ODPOWIEDZ