Klosze clear black w ori lampie stanley
Klosze clear black w ori lampie stanley
Witka!
Kupiłem ostatnio clear blacki.
Założyłem, wsadziłem xenon tak jak w ori lampie, wyjechałem w nocy i zonk.
Świece wszędzie, bloki drzewa, a najmniej na drogę, myślę ale
No cóż, coś trzeba było z tym wykminić.
A że lampy są ząb w ząb takie same, postanowiłem przełożyć gładki klosz do stanley'owskiej lampy, co za tym idzie bede miał z powrotem elektryczną regulację, co mi jest przydatne np.
No więc tak.
Wyjąłem ori lampy z szafy i zdjąłem z auta cleary.
Najpierw pieczenie ori lamp i rozklejanie, malowanie odbłyśnika, a no i mycie odbłyśnika
Wyszło całkiem ok, jak w kupnej lampie..
Hardcore jdm head lights
Potem pieczenie i rozklejanie clearów, trochę mnie serce bolało, w końcu włożyłem do piekarnika 350zł
Odklejony kosz:
I tu myślę jest winowajca, odbłyśnik jest taki hm..do dupy
Ryflowany jest, o!
No dobra, pomalowane, rozklejone, to teraz prażymy znowu ori lampy i klosze od clearów i kleimy.
Wszystko skleiło się na stary klei, dodatkowo uszczelniłem silikonem
I tak to wygląda Panowie.
Wyszło na to że teraz mam home made black clear z gładkim kloszem
Mam nadzieję że komuś się przyda
Zobaczymy jak to będzie świecić nocą.
Bajo
Z dedykacją dla mojego ulubieńca
Kupiłem ostatnio clear blacki.
Założyłem, wsadziłem xenon tak jak w ori lampie, wyjechałem w nocy i zonk.
Świece wszędzie, bloki drzewa, a najmniej na drogę, myślę ale
No cóż, coś trzeba było z tym wykminić.
A że lampy są ząb w ząb takie same, postanowiłem przełożyć gładki klosz do stanley'owskiej lampy, co za tym idzie bede miał z powrotem elektryczną regulację, co mi jest przydatne np.
No więc tak.
Wyjąłem ori lampy z szafy i zdjąłem z auta cleary.
Najpierw pieczenie ori lamp i rozklejanie, malowanie odbłyśnika, a no i mycie odbłyśnika
Wyszło całkiem ok, jak w kupnej lampie..
Hardcore jdm head lights
Potem pieczenie i rozklejanie clearów, trochę mnie serce bolało, w końcu włożyłem do piekarnika 350zł
Odklejony kosz:
I tu myślę jest winowajca, odbłyśnik jest taki hm..do dupy
Ryflowany jest, o!
No dobra, pomalowane, rozklejone, to teraz prażymy znowu ori lampy i klosze od clearów i kleimy.
Wszystko skleiło się na stary klei, dodatkowo uszczelniłem silikonem
I tak to wygląda Panowie.
Wyszło na to że teraz mam home made black clear z gładkim kloszem
Mam nadzieję że komuś się przyda
Zobaczymy jak to będzie świecić nocą.
Bajo
Z dedykacją dla mojego ulubieńca
Ile byś nie włożył do tego interesu, to dobre koło podstawą sukcesu
-
- Nałogowiec
-
- Pełnoprawny User
-
- Berbeć
szczerze mówią nie ma to prawa dobrze świecić, nie wiem czy zauważyłeś że w każdej lampie z gładkim szkłem odbłyśnik jest jak to nazwałeś "ryflowany", zaś w każdej z gładkim odbłyśnikiem jest szkło prążkowane, a te prążki na lampie pozwalają skupić światło i skierować je na jezdnię a co najważniejsze redukują oślepianie innych aut.
-
- Podwójny As
Bo jak się nie pojedzie na ustawienie lamp w stacji diagnostycznej to później świecą na lewo i prawo, a nie tam gdzie trzeba. Sam miałem ten problem zaraz po zamontowaniu clearów. waliły gdzie popadnie. Pojechałem na stację diagnostyczną gdzie ustawili mi lampy tak jak być powinny i teraz nikogo nie oślepiam na drodze.
ori 100 stopni 5 minut, cleary 120 stopni 10 minut, nie chciały się rozkleić skubane.
Ostatnio zmieniony wt 18 wrz 2012, 13:55:21 przez pasta725, łącznie zmieniany 2 razy.
Ile byś nie włożył do tego interesu, to dobre koło podstawą sukcesu
zasadnicza rzecz jest taka że żeby "zenon" świecił dobrze i nie walił innym po oczach potrzebna jest soczewka a nie zwykła lampa, obojętnie czy oem czy clear.
Jak dla mnie cleary i nowe żarówki lepszej firmy dają zadowalający efekt a jeśli już bym miał pchać jakie "zenony" to wolałbym zainwestować w lampy Denji, żeby to chociaż miało i wygląd i funkcjonalność.
Jak dla mnie cleary i nowe żarówki lepszej firmy dają zadowalający efekt a jeśli już bym miał pchać jakie "zenony" to wolałbym zainwestować w lampy Denji, żeby to chociaż miało i wygląd i funkcjonalność.
STREET RACING IS NOT A CRIME
A robił ktoś ori lamy na black? chodzi mi o to czy ktoś w ori lampach malował na czarno środek i zakładał szkło to "ryflowane"? może ktoś ma fote jak to wygląda, bo ja mam te angel ayes i chce je zmienić ale na black
Samochód bez gleby jest
jak kobieta bez piersi,
niby jezdzic można, ale czegoś brakuje...
jak kobieta bez piersi,
niby jezdzic można, ale czegoś brakuje...
http://www.civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=black_lookvpucek pisze:A robił ktoś ori lamy na black? chodzi mi o to czy ktoś w ori lampach malował na czarno środek i zakładał szkło to "ryflowane"? może ktoś ma fote jak to wygląda, bo ja mam te angel ayes i chce je zmienić ale na black