z korbotronika na el szyby
z korbotronika na el szyby
Witam chcialem sie dowiedziec co dokladnie bedzie mi potrzebne do przerobienia z korb na el szyby i moze jakis mini poradniczek jak to sie robi
Boczki pod elektrykę.
podnośniki elektryczne,
te uchwyty z przełącznikami,
wiązki z drzwi pod elektrykę,
no i jedziesz z tematem, ja mam wszystko poza wiązkami więc jak byś chciał to pw:)
Nic skomplikowanego z tym nie ma, stare wywalasz, nowe montujesz, a z wiązkami też nie powinno być dużego zamieszania:)
podnośniki elektryczne,
te uchwyty z przełącznikami,
wiązki z drzwi pod elektrykę,
no i jedziesz z tematem, ja mam wszystko poza wiązkami więc jak byś chciał to pw:)
Nic skomplikowanego z tym nie ma, stare wywalasz, nowe montujesz, a z wiązkami też nie powinno być dużego zamieszania:)
raizzo dobrze mówi, potrzebny jest taki mały przekaźnik który montuje się z tyłu skrzynki bezpieczników wewnątrz auta, wiem bo sam na wakacje robiłem taki swap
jedynie co, to trzeba się troszeczke nagimnastykować aby przełożyć wiązki kabli z auta do drzwi, ale efekt końcowy wynagrodzi ci wysiłki
jedynie co, to trzeba się troszeczke nagimnastykować aby przełożyć wiązki kabli z auta do drzwi, ale efekt końcowy wynagrodzi ci wysiłki
Samochód bez gleby jest
jak kobieta bez piersi,
niby jezdzic można, ale czegoś brakuje...
jak kobieta bez piersi,
raizzo chodzi chyba o tą wiązkę, która jest przeciągnięta przez całą szerokość auta, schowana gdzieś za deską rozdzielczą i łacząca oby dwa przełaćzniki. jasli posiadasz taką wiązke, to wewnątrz dzrzwi od strony zawiasów powinieneś mieć kostki do których podłączasz te duże czrne wtyczki z kabli od przełączników
Samochód bez gleby jest
jak kobieta bez piersi,
jak kobieta bez piersi,
Dokładnie chodzi mi o tą wiązkę, jeśli ją będziesz miał u siebie to masz więcej jak połowę najtrudniejszej roboty za sobą, myślę że w 1,5h maks. byś się wyrobił. Jeśli byś nie miał to czeka cię ostra walka mi się udało i od kumpla kompletną wiązkę odkupiłem za 40zł, wyciąłem tylko to co mnie interesowało a resztę wywaliłem bo było mi niepotrzebne.vpucek pisze:raizzo chodzi chyba o tą wiązkę, która jest przeciągnięta przez całą szerokość auta, schowana gdzieś za deską rozdzielczą i łacząca oby dwa przełaćzniki. jasli posiadasz taką wiązke, to wewnątrz dzrzwi od strony zawiasów powinieneś mieć kostki do których podłączasz te duże czrne wtyczki z kabli od przełączników
Tak jest duża szansa że ta wiązka już u ciebie jest, żeby to sprawdzić musisz tylko sprawdzić czy między drzwiami a budą idzie kostka do drzwi, jeśli masz położoną już instalację powinieneś mieć kostki w drzwiach, a jeśli nie będziesz miał wówczas zobaczysz wciśnięte tylko zaślepki, przez które przechodzą tylko kable głośnikowe.
kolega z forum sprzedając kompletny swap elektrycznych szyb powinien w skład dodać wiązke kabli o których tu jest mowa... takie jest moje zdanie.
A przede wszystkim powinien być mały przekaźnik, którego też nie widze na twoich zdjęciach
A przede wszystkim powinien być mały przekaźnik, którego też nie widze na twoich zdjęciach
Samochód bez gleby jest
jak kobieta bez piersi,
jak kobieta bez piersi,
Jak masz możliwość to pstryknij fotkę tej kostki co idzie do twoich drzwi to powiemy ci czy masz już wiązkę czy też jej brak. Jeśli okazało by się że nie masz to wtedy będziesz musiał kupić kompletną wiązkę kabinową z wiązką pod elektrykę i po prostu wyciąć tylko tą, która ciebie interesuje czyli pod el. szyby, możesz też dać ogłoszenie być może ktoś się odezwie do ciebie kto ma już wyciętą samą wiązkę pod elektrykę.