cieknąca woda do środka

niuniexPL
Natchniony

Post autor: niuniexPL »

no ja mam Bolla, a pomogło Ci to coś? później na Bolla dawałeś coś innego, czy od razu lakier?

dobra, zrobiłem jak mówiłeś, zeskrobałem do gołej blachy, oczyściłem, odtłuściłem i dałem na to masę uszczelniającą... jak zaschnie to leję wodę i okaże się czy jest git ;)
Awatar użytkownika
Walnuts.inc
Nałogowiec

Post autor: Walnuts.inc »

Jeszcze nie robiłem, jutro zaczynam urlop to coś zacznę działać.
Cry "Havoc!" and let slip the dogs of war.
niuniexPL
Natchniony

mi to nie pomogło :( nie wiem już co mam zrobić.. jutro cały dzień przy tym przesiedzę.
niuniexPL
Natchniony

temat na 99% ogarnięty ;) Jak ma ktoś przecieki to niech rozbiera tył auta od góry do dołu, z uszczelkami, zderzakami itd - coś się musi pokazać... ja wszystko pozaklejałem, tylną uszczelkę dałem na uszczelniacz do szyb który nigdy nie zasycha, tylko uszczelnia, do tego żywica na dziury, wklejony odpowietrznik, naokoło lamp miałem popękaną masę uszczelniającą to poprawiłem nową, między lampą a burtą miałem to samo - też poprawiłem, zakleiłem dwie dziury, które były pod odpowietrznikiem. Wcześniej była rdza, ale zacząłem czyścić i zrobiła się dziura, przez którą przesiąkała woda :) Uff, oby to był koniec :) Teraz czeka mnie wizyta na myjce, mam nadzieję że nic nie będzie leciało :)
xpiotrekx
Żółtodziób

Post autor: xpiotrekx »

Ja mam ten sam problem z cieknaca woda do srodka, okazalo sie ze przy zawiasach od szyby w budzie sa pekniecia i woda przez to wali. Podobno jest to normalne w tym modelu gdy sie nie smaruje regulanie zawiasow, zawiasy na sucho sa bardziej naprezone i powstaja pekniecia na budzie.
Po rozebraniu calego wnetrzna widac, ze woda wali od srodka po srubkach zawiasow. Musze je zdjac nasmarowac i jakos uszczelnic. Wiecie jaka masa to zrobic i czym przesmarowac zawiasy?
Wako1986
Pełnoprawny User

Post autor: Wako1986 »

ja mam tez uciążliwy problem w mojej coupe EJ2, woda wali do środka bagażnika strasznie, nie wiem skąd ona sie bierze, zmieniałem uszczelke bagażnika i nic to nie dało, woda zbiera sie w lewym rogu obok nadkola i spływa na dół gdzie koło zapasowe, macie jakiś pomysł skąd może ona sie brać?? dodam ze nie widać żeby to ciekło spod lamp, przez szybe chyba też nie bardzo, bo miałem wyciąganą i wklejaną od nowa, i dalej to samo.
Awatar użytkownika
Laskosz
Natchniony

Post autor: Laskosz »

Wako1986, odpowietrznik bagażnika. Musisz ściągnąć zderzak odkręcić go i uszczelnić
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
Wako1986
Pełnoprawny User

myślisz że tamtędy by tak woda waliła?? wydaje mi sie że suchy był jak ściągałem kiedyś zderzak i szukałem przyczyny.
moja coupe miała dzwona w tył zanim ją kupiłem i może przyczyną jest coś innego... nie wiem już sam...:/
Awatar użytkownika
Laskosz
Natchniony

Post autor: Laskosz »

Lej wodą z węża po lewej części zderzaka, tam gdzie jest ten odpowietrznik i patrz czy nie wypływa woda w bagażniku. Przynajmniej będziesz wiedział
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
Wako1986
Pełnoprawny User

ok dzięki, spróbuje tak
Wako1986
Pełnoprawny User

chyba znalazłem problem, nie wiem jakim cudem ale woda dostawała mi sie poprzez dziurke spływową pod klapką wlewu paliwa, zakleiłem dziurke i nie leci narazie :)
fotek100
Żółtodziób

Post autor: fotek100 »

siemka czy moze ktos mi poradzic jak zabazpieczyc glosniki w dzwiach przed woda jak pada deszcz czy myje hondke sedan to woda mi leci na glosniki w dzwiach i juz nie jeden glosnik mi padł. myslalem zeby samemu zrobic jakies oslony na glosniki ale moze jest jakas czesc* oslona co moge kupic?
EG_WL
Pełnoprawny User

Post autor: EG_WL »

fotek100 pisze:siemka czy moze ktos mi poradzic jak zabazpieczyc glosniki w dzwiach przed woda jak pada deszcz czy myje hondke sedan to woda mi leci na glosniki w dzwiach i juz nie jeden glosnik mi padł. myslalem zeby samemu zrobic jakies oslony na glosniki ale moze jest jakas czesc* oslona co moge kupic?
ja montowałem głośniki pobieżnie według tej instrukcji ;)

http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/t ... 842.0.html

Obrazek

Obrazek

wiec robiłem takie daszki nie wiem czy to "działa" ale z głośnikami nie mi się nie stało jeszcze :D
ernest90s
Forumowy As

Post autor: ernest90s »

Odświeżam temat :)
problem jest najwidoczniej "klasyczny", zrobiłem foty pęknięć u mnie w aucie o których wspominał xpiotrekx.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

P.S. czy wy też nie widzicie tych fot co wrzuciłem?

Czym to najlepiej uzupełnić? Masą klejąco-uszczelniającą?
Ostatnio zmieniony sob 14 wrz 2013, 01:46:25 przez ernest90s, łącznie zmieniany 1 raz.
bitner200
Pełnoprawny User

Post autor: bitner200 »

http://p.alejka.pl/i2/p_new/14/53/masa- ... -1_0_b.jpg nie ma nic lepszego!!! Teraz robie blacharke u siebie w Hondzie i wszystkie miejsca gdzie spawałem lub miałem jakieś pęknięcia masy uszczelniającej smarowałem tym i nic sie nie dzieje:)
ernest90s
Forumowy As

Post autor: ernest90s »

Dzięki bitner200 za poradę ;) widzę że Boll jest polecany wszędzie, zarówno jako baranek jak i masa. Dobra firma widocznie :) poszukam gdzieś jak się w końcu za to zabiorę ale niestety pogoda ostatnio nie sprzyja i czasu mało...
Awatar użytkownika
K23
Natchniony
Kontakt:

Post autor: K23 »

Odgrzewam, bo mam problem. Woda pod siedziskiem tylnej kanapy, konkretnie po prawej stronie. No i którędy? :(
Awatar użytkownika
Grzesieek
Moderator

Post autor: Grzesieek »

Którędy? Spieszę z odpowiedzią: mianowicie układem moczowym jakiejś bliżej nieokreślonej małolaty która się nadmiernie cieszyła/bała (niepotrzebne skreślić) twoich popisów!

Nic innego mi do głowy nie przychodzi.
Awatar użytkownika
Logan
Administracja
Kontakt:

Post autor: Logan »

Grzesieek pisze:Którędy? Spieszę z odpowiedzią: mianowicie układem moczowym jakiejś bliżej nieokreślonej małolaty która się nadmiernie cieszyła/bała (niepotrzebne skreślić) twoich popisów!
+1 :P
Może któryś odpływ dachu, albo dziura w nadkolu, rozbierz wszystko i zobacz, potem lej wodą. Obstawiam, że gdzieś od dołu się dostała.
Awatar użytkownika
syndicate
Nałogowiec

Post autor: syndicate »

no ja wczoraj jechałem autobusem i mi cały czas kapało na rękaw z sufitu.

na pewno masz jakiś przeciek z dachu, no bo nawet jakby była dziura w podłodze i od dołu chlapało, to (nie wiem jaką masz kanapę, ale jeśli oem), to z tego co mi się wydaje to one są albo od spodu obszyte jakąś pseudo skórą, albo jest dziura i ta żółta gąbka i na to Ci może chlapać od dołu i nasiąkać. ale podczas jazdy nie słychać jakby w aucie była jakaś nieszczelność?
ODPOWIEDZ