Alarm

Problemy z prądem.
Młodzik94
Żółtodziób

Alarm

Post autor: Młodzik94 »

Witam mam pewien problem z alarmem. Kupiłem moją Honde trochę temu i odkryłem ostatnio że posiada ona Alarm znaczy się ma instalację tylko nie jestem pewny czy dział. Znalazłem Syrenę i inne elementy. Moje pytanie jest proste czy wie ktoś jak sprawdzić czy działa bo niestety żadnego pilota nie dostałem. Proszę o wszelkie rady lub pomoc doraźną.
taniuk91
Obeznany

Post autor: taniuk91 »

jezeli nie masz pilota to ciezko bedzie musialbys kupic pilot i w samym mechanizmie mozna spasowac kazdy pilot z alarmem dokladnie chodzi o to ze kazdy alarm mam ustawiany zakres w jakim ma wychwytywac pilot jezeli nie uda ci sie dostac pilota bedziesz musial kupic pilot i alarm (komplet ) innego wyjscia nie ma bynajmniej mi nie wiadomo chyba ze zrobisz zware w mechanizmie alarmu a w tedy bedzie jakis sygnal wydawac ale nie polecam bo moze sie zablokowac i mozesz miec problem z odpaleniem jezeli jest podlaczony do komutera ja mam podlaczony do kompa i centralnego jak jest zalaczony to zamyka drzwi i odcina paliwo czyli lepiej kupic pilot badz komplet;]
Młodzik94
Żółtodziób

taniuk91 a mógł byś mi podpowiedzieć jak to zrobić bo niestety jestem żółtodziobem i poza podstawowymi rzeczami nie umiem nic zrobić. Albo ktokolwiek kto mógł by mi pomóc czy to na odległość czy w okolicy mieszka i się na tym zna.
taniuk91
Obeznany

Post autor: taniuk91 »

jasne ;] tylko tak powiedz mi czy masz zamiar kupic pilota czy chcesz wiedziec tylko czy dziala ? i czy jest tam ten alarm? bo to jest bardzo proste do sprawdzenia zazwyczaj alarm jest podlaczony do kostki od kierunkow by byla sygnalizacja swietlna (wiadomo ze jak wlaczy sie to kierunki migaja ) naj prostrza rzecza bedzie poszukanie dodadkowego pudelka badz czegos co jest dodatkowo, wiec od strony kierowcy musisz poszukac przekaznika i do niego bedzie podlaczony pewnie alarm droga kostka badz pudlo taka opcja jest naj prawdopodobniejsza jesli sie myle prosze o poprawienie mnie
:d
Młodzik94
Żółtodziób

Chce sprawdzić czy działa i jeżeli tak to mam zamiar go używać jeśli nie będzie jednak działać to go zdemontuje i kupie jakiś inny. A co do tych podłączeń to nie wiem jak i kto to robił wcześniejszy właściciel nie miał pojęcia o tym sam kupił auto na rok i mi je sprzedał. puki co znalazłem syrenę i jakieś pudełko w drzwiach podejrzewam że to o to chodzi po jest podłączone do mechanizmu otwierania zamka z pilota nie wiem czy działa ale musiał go ktoś instalować niedawno bo część wydają się sporo młodsze od mojej Hani
Jasko93
Pełnoprawny User

Post autor: Jasko93 »

Kolego po kablelkach od serenki szukasz centralki alarmu dowiadujesz sie jaki producent szukasz instrukcij czy da sie doprogramowac pilota. Zeby sprawdzic dzialanie alarmu musi sie on uzbroić czego nie uda ci sie dokonać nie majac pilota proste:D.
Młodzik94
Żółtodziób

Dzięki znalazłem tę centralkę i jakimś cudem udało mi się to uruchomić. Działą otwiera i zamka drzwi tylko muszę jeszcze go wyregulować bo dzisiaj włączył się mi na parkingu jak przejechał obok motocykl :D Dziękuje chłopaki
ODPOWIEDZ