Informacje o kosztach
Informacje o kosztach
Witam serdecznie
Przymierzam się do kupna Hondy Civic, V gen. (1991-1995) Hatchback. Stąd moje pytanie, czy części zamienne do tego modelu są drogie? Można je w miarę łatwy sposób dostać? I czy Hania tejże generacji jest podatna na jakiekolwiek usterki ? Ogólnie mówiąc chodzi o wydatki... Czy, to jest skarbonka bez dna? ; / Z góry dziękuje za odpowiedz
Przymierzam się do kupna Hondy Civic, V gen. (1991-1995) Hatchback. Stąd moje pytanie, czy części zamienne do tego modelu są drogie? Można je w miarę łatwy sposób dostać? I czy Hania tejże generacji jest podatna na jakiekolwiek usterki ? Ogólnie mówiąc chodzi o wydatki... Czy, to jest skarbonka bez dna? ; / Z góry dziękuje za odpowiedz
- Laskosz
- Natchniony
W spożywczym części nie ma, ale w sklepach motoryzacyjnych i na allegro jest opór i są w bardzo normalnych cenach.
Znasz jakiś samochód który nie jest podatny na jakiekolwiek usterki ?Sekre pisze: I czy Hania tejże generacji jest podatna na jakiekolwiek usterki ?
Jak dobrze trafisz to będziesz miał skarbonke bez dnaSekre pisze:Czy, to jest skarbonka bez dna? ; /
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
laskosz480 zamiast pomóc koledze, to jakąś chyba lekką szyderę uskuteczniasz... Będę musiał zgłosić Twojego posta do odpowiedniego organu ścigania! Skończyły się swawole i dzikie harce!
A pan Sekre to:
1. By się przywitał
2. By na forum poczytał
3. By ogólnie się zastanowił, bo jak chce kupić 20 letnie auto za kilka tysięcy i oczekuje, że odpowiedź na pytanie "I czy Hania tejże generacji jest podatna na jakiekolwiek usterki ?" będzie brzmiała "nie", to na prawdę polecam przemyśleć.
Hondy są fajne, ale tak jak każde inne 20 letnie auto trzeba je serwisować, coś się zużyje, tulejka zacznie pukać, rdza na nadkolu wyjdzie, malgownica zacznie cieknąć, piasta może huczeć...
Mimo, że to samochody delikatne, to jednak trwałe i na prawdę bardzo niezawodne. Jeśli w miarę dbasz i robisz to co trzeba, Honda nie zawiedzie Cie w trasie.
A pan Sekre to:
1. By się przywitał
2. By na forum poczytał
3. By ogólnie się zastanowił, bo jak chce kupić 20 letnie auto za kilka tysięcy i oczekuje, że odpowiedź na pytanie "I czy Hania tejże generacji jest podatna na jakiekolwiek usterki ?" będzie brzmiała "nie", to na prawdę polecam przemyśleć.
Hondy są fajne, ale tak jak każde inne 20 letnie auto trzeba je serwisować, coś się zużyje, tulejka zacznie pukać, rdza na nadkolu wyjdzie, malgownica zacznie cieknąć, piasta może huczeć...
Mimo, że to samochody delikatne, to jednak trwałe i na prawdę bardzo niezawodne. Jeśli w miarę dbasz i robisz to co trzeba, Honda nie zawiedzie Cie w trasie.
- Laskosz
- Natchniony
Kwapcio23, odpowiedni narząd ścigania jest bardziej przeżarty szyderą niż ja i Ty razem wzięci (wiadomo o kim mowa) więc ja prędzej dostane pochwałę niż karę
Sekre jak kupisz dobry egzemplarz na pewno nie będziesz żałował. Zresztą wejdz na forum golfa/astry/tarpana to wszędzie Ci powiedzą, że
golf/astra/tarpan jest dobrym samochodem tylko trzeba trafić i dbać. Jak już Kwapcio pisał te auta mają 20 lat i nie czarujmy się ciężko o dobry okaz, a jeśli się już trafi trzeba dobrze zapłacić
Sekre jak kupisz dobry egzemplarz na pewno nie będziesz żałował. Zresztą wejdz na forum golfa/astry/tarpana to wszędzie Ci powiedzą, że
golf/astra/tarpan jest dobrym samochodem tylko trzeba trafić i dbać. Jak już Kwapcio pisał te auta mają 20 lat i nie czarujmy się ciężko o dobry okaz, a jeśli się już trafi trzeba dobrze zapłacić
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
Klocki hamulcowe, czy filtr oleju w zamienniku kosztować będą podobnie zarówno Hondy jak i do innego podobnego auta w podobnym wieku.Sekre pisze:Ja wiem że każde autko jest podatne na wszelkie typu usterki i trzeba oczywiście dbać o nie... Mojej mamy kolega ma Hanie i mówi ze żałuje kupna tego auto bo cały czas się coś psuje i części nie są dobrze dostępne oraz drogie. Wiec dlatego tutaj napisałem żeby dowiedzieć się jak to jest naprawdę.
Chociaż ostatnio np się dowiedziałem w sklepie, że błotnik do 15 letniego Nissana zamiennik około 200 zł. a do 15 letniego passata podobno za 80 już się kupi, ale to wynika z tego ile jest Nissanów, a ile Passatów. Standardowe rzeczy są w normalnych cenach. Chyba, że pojedziesz do ASO Hondy po zderzak, czy podkłokietnik, to faktycznie Cie zetnie z nóg.
Czy "części nie są dobrze dostępne"? Zaproś tego gościa tu na forum i niech powie co było takie trudne do zdobycia. Jeśli jeździ jakimś Civicem, Accordem to nie sądzę żeby były jakiekolwiek problemy.
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
Wiadomo, że u Mietka w motoryzacyjnym nie będą Ci leżały od ręki wszystkie tulejki i to jeszcze OEM, ani jakieś inne drobiazgi jak do vw czy opla, ale wszystko bez problemu na drugi dzień Ci sprowadzą. To jest normalny samochód. Takie tematy powstają właśnie dzięki bredniom ludzi, którzy w życiu japońskimi autami nie jeździli. Nagadają Ci, że japoński to drogie, niedostępne części, psuje się i w ogóle zło. Bzdury. Może coś będzie 10 zł. droższe i poczekasz na to jeden dzień, ale nie popadajmy w paranoję.Sekre pisze:Czyli ogólnie mówiąc części nie maja jakiś wygórowanych cen z kosmosu i można je w miarę łatwy sposób kupić. Dzieki wielkie za odpowiedz:)
Temat chyba wyczerpany.