Bardzo słabe światła
-
- Podwójny As
Bardzo słabe światła
Mam od kupna Hondy problemy ze światłami,a dokładnie jak jadę w nocy i w deszcz(lub nawet jak drogi mokre) to nie widać na mijania totalnie nic.Jest to niebezpieczne bardzo temu chce temu zaradzić,dziś rozebrałem klosz i dokładnie umyłem.I zobaczyłem "nadpalony" odblask u góry
Uploaded with ImageShack.us:
Czy to aż taki może mieć wpływ ze nie widzę nic?
A żarówki mam jedna osram bilux a druga jakiś maxger.Jakie polecacie kupić zwykłe h4 o barwie "normalniej zółtej" a nie jak te teraz as takie "niebieskawe".
Uploaded with ImageShack.us:
Czy to aż taki może mieć wpływ ze nie widzę nic?
A żarówki mam jedna osram bilux a druga jakiś maxger.Jakie polecacie kupić zwykłe h4 o barwie "normalniej zółtej" a nie jak te teraz as takie "niebieskawe".
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
Ja ostatnio zmuszony byłem wymienić lampy na seryjne bo ktoś na parkingu skasował mi prawą lampę i zauważyłem wielki spadek w świeceniu w porównaniu do Clear Blaków które miałem wcześniej.
Też mam w oryginalnych nadpalone odbłyśniki i przednie szkło jest takie mleczne a nie przeźroczyste jak w Clear Blackach...
Też mam w oryginalnych nadpalone odbłyśniki i przednie szkło jest takie mleczne a nie przeźroczyste jak w Clear Blackach...
Cry "Havoc!" and let slip the dogs of war.
-
- Podwójny As
-
- Nałogowiec
cóż, tak to juz w tych naszych seryjnych lampach jest ze slabo swiecą, żarowki jakie moge polecic to phillips bluevision
Moja biała perełka
viewtopic.php?t=22221
viewtopic.php?t=22221
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
-
- Podwójny As
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
Clear Blacki oślepiają jak ktoś sobie je założy i nie pojedzie na stację diagnostyczną ich prawidłowo ustawić bo mu szkoda 14 zł (tyle według stałego cennika kosztuje pomiar i regulacja oświetlenia)dam01ian pisze:ja mam w OEMach osramy night breaker i rożnica co do świecenia jest spora, wiadome niema rewelacji w porównaniu do denji które podobno świecą najlepiej i nie oślepiaja jak to jest w przypadku clearów
Jak po zmianie na Cleary będziesz wciąż niezadowolony to dorzucasz Osram Night Breaker albo Tungsram Megalight i jeszcze lepiej będą świecić.damianek12 pisze:No różnica jednak jest mega.
Cry "Havoc!" and let slip the dogs of war.
Ja też miałem Osram Night Breaker i według mnie bardzo dobrze świecą. A co do lamp Black Clear to jak u nich jest z regulacją ? Normalnie można przełożyć silniczek z oem ? W denji jest podobnie ?
Ostatnio zmieniony wt 28 maja 2013, 19:37:41 przez novi, łącznie zmieniany 1 raz.
W standardzie maja manualna regulacje ale mozna zrobic mala przerobke i zalozycz silniczki, tu masz link
http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=6389
http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=6389
- Drive-R
- Podwójny As
Również polecam Black Clear'y - różnica znaczna w porównaniu do serii. Nawet mój diagnosta jak ustawiał mi lampy stwierdził że jest różnica in +
W poprzednim Civic'u miałem żarówki "Phillips (coś tam nie pamiętam pełnej nazwy) ... xenon - 1000 luminów" - świeciły prawie jak normalne xenonowe żarniki ale teraz jakoś nie widzę ich w sprzedaży ( pewnie importer się wycofał ) - kosztowały 120 zł ( cena z roku 2009 )
Denji świecą najlepiej bo mają soczewkę ( Denji 2 nawet dwie ) - czyli inaczej pracuje ogniskowa żarówki, światło jest spójne i mniej "rozszczepione"
A już najlepsze efekty daje połączenie lamp soczewkowych z żarnikiem xenonowym - miałem tak w swojej Hondzie Integrze ( Karamba ma tak w swoich Denji teraz )
co mogę dodać ? Jak ci nie wystarczy światło z połączenia Clear'ów + dobra żarówka .... to pozostaje zbierać kaskę na Denji albo przerobienie OEM lamp i SWAP do ich środka soczewki (np z Accorda) ---> jest taka firma w Poznaniu wysyłasz swoje lampy a oni resztę zrobią ( o szczegóły pytaj kogoś z Poznania )
Czyli tak jak u Czarka :
W poprzednim Civic'u miałem żarówki "Phillips (coś tam nie pamiętam pełnej nazwy) ... xenon - 1000 luminów" - świeciły prawie jak normalne xenonowe żarniki ale teraz jakoś nie widzę ich w sprzedaży ( pewnie importer się wycofał ) - kosztowały 120 zł ( cena z roku 2009 )
Denji świecą najlepiej bo mają soczewkę ( Denji 2 nawet dwie ) - czyli inaczej pracuje ogniskowa żarówki, światło jest spójne i mniej "rozszczepione"
A już najlepsze efekty daje połączenie lamp soczewkowych z żarnikiem xenonowym - miałem tak w swojej Hondzie Integrze ( Karamba ma tak w swoich Denji teraz )
co mogę dodać ? Jak ci nie wystarczy światło z połączenia Clear'ów + dobra żarówka .... to pozostaje zbierać kaskę na Denji albo przerobienie OEM lamp i SWAP do ich środka soczewki (np z Accorda) ---> jest taka firma w Poznaniu wysyłasz swoje lampy a oni resztę zrobią ( o szczegóły pytaj kogoś z Poznania )
Czyli tak jak u Czarka :
Moja Hanka
viewtopic.php?p=11043543#11043543
viewtopic.php?p=11043543#11043543