Wariuje prędkościomierz

Problemy z prądem.
macbookkul

Wariuje prędkościomierz

Post autor: macbookkul »

Witam, wariuje mi czasami prędkościomierz, tzn. robi takie skoki o kilka mm, raz do gory raz w dol jak jade, moze mi ktos powiedziec gdzie miesci sie czujnik predkosciomierza? Albo jak sie uporac z problemem?
Poldek44
Pełnoprawny User

Post autor: Poldek44 »

Miałem to samo, w moim przypadku była uszkodzona wtyczka która wchodzi do skrzyni do czujnika prędkości.
macbookkul

Idzie kupic taka wtyczke nowa czy nie? moze cos zle pod zegary jest podpiete? bo poprzedni wlasciciel zmienial podswietlenie, czy ktos moglby powiedziec gdzie znajduje sie czujnik w skrzyni a gdzie w zegarach?
macbookkul

Tak czytam i czytam, czy na 100% może być to wina zegarów, bo dostaje taki błąd
17 Czujnik prędkości pojazdu lub jego obwód

czyli jezeli zegary sa walniete to tez bedzie siało tym błędem, bo juz nie wiem czy kupic nowe zegary czy co :/
kwiatek87

Post autor: kwiatek87 »

Zrób z kimś podmiankę na licznik, będziesz wiedział,czy to licznik. Jeśli nic się nie zmieni, zrób podmiankę na czujnik.
novi
Pełnoprawny User

Post autor: novi »

Podobnie mi się działo z zegarami. Wskazówka prędkościomierza skakała jak chciała. Jak rozbierzesz zegary i wyciągniesz prędkościomierz to tam jest taka zielona płytkami z układami scalonymi. Niestety będzie konieczne ściągnięcie wskazówki. Ja wymieniłem ten układ z innych zegarów i wszystko do tej pory działa bez problemu. Ewentualnie jak nie chcesz się babrać to tylko prędkościomierz wymień.
ODPOWIEDZ