No dobra, posiedziałem, poczytałem i.... wcale nie jest latwo.
Po pierwsze prawda jest, ze przy wyborze moda biore pod uwage kilka kryteriów.
Po pierwsze staż na forum . Zarówno czasowy jak i pod kątem ilosci i co najważniejsze jakości postów.
Ważnym wyznacznikiem jest ilość "pomógł" w profilu, ale zdaje sobie sprawę, ze sa ludzie którzy pomagali wielokrotnie, a nie dostali punkcików.
Wiem,z e wielu z Was ma zapał do pracy w roli moderatora, to dla wielu wyróżnienie oraz dostanie do reki narzędzia, za pomocą którego będzie mozna zawracac świat. Troche sie tego boję, ze niektórym moze uderzyć przyslowiowa "woda sodowa"
Zrobimy tak. Grupa moderatorów została otwarta. Czyli mozna zawnioskowac o dodanie sie do niej tak samo jak do grupy geograficznej (kto nie wie jak, niech znajdzie odpowiedni temat). Kandydaci bedą rozpatrywani w miare mozliwosci. Na dzien dzisiejszy moda dostaje BartekGib i Grzesieek. Na oku mam K23, Mlodego i DaniaEG4 (poprosze Was o dodanie sie do grupy moderatorzy).
Od razu dodam, ze prawo do moderacji jest tymczasowe i osoby naduzywajace uprawnien beda be z wahania pozbawiani praw. Co wiecej bede Wam patrzył na rece nie tylko pod kontem pracy moderatorów, ale ogólnego zachowania na forum (mod ma swiecic przykladem, znac regulamin, stosowac sie, sprzatac, a na samym koncu upomiać i rozdawac ostrzezenia).
I na koniec napisze jeszcze jedna rzecz. Jestem juz coraz starszy, mam wiele obowiazków i zdaje sobie sprawe, ze forum nie jest ogarniane tak jak byc powinno (jak było kiedys). Dlatego tez szukam kogoś kto bedzie chciał/umiał/zasłuzy na przejecie po mnie całego forum. Nie tylko administracje, ale i utrzymanie, opłacanie domen i hostingu (do tej pory wystarczaja na to benefity ze smyczy/wlepek/koszulek). Ale to tez wymaga czasu pracy, zaangazowania i nie chciałbym, ale forum trafiło w nieodpowiednie rece, bo wiele czasu/serca i wysiłku zostało włożone w to forum, i nie mam na mysli swojej osoby ale Was wszystkich. Szkoda byłoby to spier*lic
Moderatorzy nadal poszukiwani !