Szkło lusterka
Szkło lusterka
Szanowni forumowicze,
Czy w naszych hondach występowało kilka wielkości lusterek?
Jak widać po lewej posiadam HB z manualnymi lustrami. Problem w tym iż pękło mi szkło od strony kierowcy, pojechałem nabyć coś w zamian (Arpol w Toruniu, lusterko zgodnie z naklejką do Civic 92-95, lewe), wyciągam z gumy otaczającej wkład stare szkło iiii... za cholere nie pasuje bo jest za duże(mocno za duże)
2 razy kupiłem 2 razy było to samo.
Does Anyone have some ideas ?
Czy w naszych hondach występowało kilka wielkości lusterek?
Jak widać po lewej posiadam HB z manualnymi lustrami. Problem w tym iż pękło mi szkło od strony kierowcy, pojechałem nabyć coś w zamian (Arpol w Toruniu, lusterko zgodnie z naklejką do Civic 92-95, lewe), wyciągam z gumy otaczającej wkład stare szkło iiii... za cholere nie pasuje bo jest za duże(mocno za duże)
2 razy kupiłem 2 razy było to samo.
Does Anyone have some ideas ?
My Civic 95' HB
viewtopic.php?t=12569
viewtopic.php?t=12569
- Laskosz
- Natchniony
sedan ma inne lustro niż hb/qp, ale sam wkład jest chyba taki sam. Zamienniki są ciulowe i dlatego Ci nie pasuje
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
Az żal ściska że nawet zamiennik wkładu lusterka robią byle jak.
Dzięki za info
Dzięki za info
My Civic 95' HB
viewtopic.php?t=12569
viewtopic.php?t=12569
Niestety - Hondy to coraz starsze samochody, coraz mniej ludzi kupuje takie rzeczy i trzeba się pogodzić z faktem, że zamienników z wiadomej racji jest o wiele mniej a jak są to kiepskiej jakości bo "ludzie to przeżyją" ...EjDrian0 pisze:Az żal ściska że nawet zamiennik wkładu lusterka robią byle jak.
Dzięki za info
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
Taka refleksja na zakończenie wątku.
Nasze Hondy mają już ok 20 lat i silniki dalej chodzą, ba mój dalej zapieprza aż miło (jak na 1.3), dalej chodzi równo i od kąd go mam nie było problemów.. Ostatnio w TV Ford błyszczy swoim silnikiem EcoBoost i wyciśniętym z 1l pojemności 125 km. Ciekawy jestem jak te poturbowane silniki będą się zachowywać za 10 lat. Słabo to widzę i nie uświadczymy już silników o dłuższej żywotności niż 5 lat
Dziękuję za uwagę
Nasze Hondy mają już ok 20 lat i silniki dalej chodzą, ba mój dalej zapieprza aż miło (jak na 1.3), dalej chodzi równo i od kąd go mam nie było problemów.. Ostatnio w TV Ford błyszczy swoim silnikiem EcoBoost i wyciśniętym z 1l pojemności 125 km. Ciekawy jestem jak te poturbowane silniki będą się zachowywać za 10 lat. Słabo to widzę i nie uświadczymy już silników o dłuższej żywotności niż 5 lat
Dziękuję za uwagę
My Civic 95' HB
viewtopic.php?t=12569
viewtopic.php?t=12569
wkład lusterka wchodzi cieżko w ten plastik , najlepiej wrzucić go do wrzątku i powoli wciskać , w razie potrzeby dolewać gorącej wody . Ostatnio tak u siebie robiłem bo przypadkiem rozbiłem szkło.
ps. Naturalnie wyciągać ten plastik , żeby sie nie poparzyć
Na tym plastiku jest jakby taki "kanalik" co wkład ma wskoczyć . Lekko to nie idzie , ale do zrobienia
ps. Naturalnie wyciągać ten plastik , żeby sie nie poparzyć
Na tym plastiku jest jakby taki "kanalik" co wkład ma wskoczyć . Lekko to nie idzie , ale do zrobienia