prosze o wycene
prosze o wycene
posiadam Honde z 92r mam korbotronik:) chciałym sie dowiedziec ile moze wyjsc zmiana na szyby elektryczne?
Rocco
Hej ja też mam hanie z 92r i oczywiscie korbotronik
mam możliwośc kupienia całego zestawu (siłowniki, przełączniki oraz wiązka kabli) za 80zł + 30zł wysyłka pobraniowa, i chciałbym sie dowiedziec czy takie podłączenie elektrycznych szyb jest skomplikowane?
mam możliwośc kupienia całego zestawu (siłowniki, przełączniki oraz wiązka kabli) za 80zł + 30zł wysyłka pobraniowa, i chciałbym sie dowiedziec czy takie podłączenie elektrycznych szyb jest skomplikowane?
Samochód bez gleby jest
jak kobieta bez piersi,
niby jezdzic można, ale czegoś brakuje...
jak kobieta bez piersi,
to ze w drzwiach masz kostkę to nic, musisz mieć instalacje przystosowaną pod elektrykę, jeśli nie masz to o ile dobrze pamiętam albo zmieniasz całą wiązkę kabinową na taką z wersji z elektryką albo dobry szpec przerabia ci tą wiązkę
ale nie liczył bym na to że przerabiana wiązka będzie działała jak należy
ale nie liczył bym na to że przerabiana wiązka będzie działała jak należy
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
Były tematy na forum. Wiem bo sam się męczyłem, do drzwi miałem poprowadzone przez fabrykę jedynie kable do głośników. O ile kupić wiązkę drzwiową za te nawet 2-3 dyszki da radę, to z tym żeby od bezpieczników pod kierownicą do drzwi puścić kable jest zabawa i gotowca kupić niełatwo. Poszukaj, bo trochę tu o tym chyba pisaliśmy.
powiem tak- ostatnio kupiłem czarne kompletne wnętrze od pewnego kolesia, i ten sam koleś zaproponował mi sprzedaż elektrycnych szyb z hondy z której kupiłem wnętrze, i chciałbym aby ktoś mi powiedział co oprócz siłowników, oraz przełaczników musia by mi ten koleś dać aby SWAP elektrycznych szyb był prosty w montarzu i czy wogóle da sie to zrobić samemu?, bo ze sciągnięciem tapicerki to nie problem bo i tak bede ją zmieniać na czarną
Samochód bez gleby jest
jak kobieta bez piersi,
jak kobieta bez piersi,
vpucek, wszystko jest tak jak kolega Kwapcio23 napisał. Również to przerabiałem - jeśli masz fabryczną elektryke w kabinie potrzebujesz:
Mechanizmy z elektyką
Boczki
Przełączniki
Kable do przełączników
Jeśli nie masz puszczonych kabli:
- z 10m kabla *
- 2xkostka na bezpieczniki (Chyba, że podpinasz się pod skrzynke)
- cyna
- lutownica
- ew. konektory damski-męski w ilości 10+*
- izolacja
I koniecznie:
Zimny browar, góra 5
* - nie pamiętam dokładnie więc wole podać więcej
Mocno z grubsza możesz sobie u mnie w temacie podejrzeć
Mechanizmy z elektyką
Boczki
Przełączniki
Kable do przełączników
Jeśli nie masz puszczonych kabli:
- z 10m kabla *
- 2xkostka na bezpieczniki (Chyba, że podpinasz się pod skrzynke)
- cyna
- lutownica
- ew. konektory damski-męski w ilości 10+*
- izolacja
I koniecznie:
Zimny browar, góra 5
* - nie pamiętam dokładnie więc wole podać więcej
Mocno z grubsza możesz sobie u mnie w temacie podejrzeć
My Civic 95' HB
viewtopic.php?t=12569
viewtopic.php?t=12569
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
Jak masz jakiegoś rozgarniętego zioma sprzedającego części to ten kawałek wiązki Ci sprzeda. Kable z z niektórymi kostkami kupiłem od jednego typka, od drugiego brakujące kostki, schematy wydrukowałem i z tatą do tego w końcu raz a porządnie usiedliśmy i lusterka działają. Tylko oczywiście zabawa była bo ja mam eg4, cały swap lusterek był z usdm coupe, a te kable z jakiegoś sedana, więc kolory się nam nie zgadzały, ale na spokojnie się dojdzie. Manual Twym przyjacielem.
Panowie dziś dokonałem zakupu siłowników, przełączników, oraz kompletnego okablowania do elektrycznych szyb dla mojej Hani.
Pan który mi to sprzedawał twierdzi, iż wystarczy podłaczyć wszystkie wtyczki ze sobą (chodzi o te siwe łączące dwie wiązki kabli, i te które łącza wiązke kabli z siłownikami) i to wszystko podłaczyc do skrzynki z bezpiecznikami zieloną wtyczką. do tego dał mi jescze taki mały przekaźnik który też mam podłaczyć w skrzynke bezpieczników w odpowiednie miejsce.
i tu nasówa sie moje pytanie, czy to jest tak proste?
Wiem że najprostrzym sposobem aby to sprawdzić to jest to podłączyc i sie przekonać... ale chce to zrobic od razu jak bede znieniać tapicerke, a do tego potrzebuje ładnej pogody bo mój garaż jest na to za mały, a i tak musze wyprac wykładzine na świerzym powietrzu.
Więc prosze mi powiedzieć czy dobrze zrozumiałem tego gościa i czy tak to ma wyglądać. jak coś to bede mógł wrzucić foty tego wszystkiego co zakupiłem.
Pozdrawiam.
Pan który mi to sprzedawał twierdzi, iż wystarczy podłaczyć wszystkie wtyczki ze sobą (chodzi o te siwe łączące dwie wiązki kabli, i te które łącza wiązke kabli z siłownikami) i to wszystko podłaczyc do skrzynki z bezpiecznikami zieloną wtyczką. do tego dał mi jescze taki mały przekaźnik który też mam podłaczyć w skrzynke bezpieczników w odpowiednie miejsce.
i tu nasówa sie moje pytanie, czy to jest tak proste?
Wiem że najprostrzym sposobem aby to sprawdzić to jest to podłączyc i sie przekonać... ale chce to zrobic od razu jak bede znieniać tapicerke, a do tego potrzebuje ładnej pogody bo mój garaż jest na to za mały, a i tak musze wyprac wykładzine na świerzym powietrzu.
Więc prosze mi powiedzieć czy dobrze zrozumiałem tego gościa i czy tak to ma wyglądać. jak coś to bede mógł wrzucić foty tego wszystkiego co zakupiłem.
Pozdrawiam.