Mam pytanie co do sposobu na jaśniejsze świecenie lamp.
Posiadam u siebie z przodu clear blacki. Po prostu lampy dają słaby strumień światła, pewnie przez lekko czarne odbłyśniki. Najpierw miałem żarówki osram o barwie 5000k no i było widać mega słabo. Teraz mam o normalnej barwie tungsramy 30% i świeci lepiej, ale dalej ciemno.
Dzisiaj nawet na przeglądzie facet mi powiedział, że są ustawione na dobrą wysokość, ale świecą słabo.
Prąd mierzony na kostkach i jest ok.
Da się coś zrobić, żeby było jaśniej?? Czy wymiana żarówek na np. + 90% coś da?
Dzięki za odpowiedzi.
lampy ciemny strumień światła
-
- Berbeć
Prosty temat - zmień lampy. I z tym nie żartuje.
A dodatkowo :
1. Kostki do czyszczenia z syfu etc.
2. Tungsram MegaLight Ultra + 120%
3. Polerka kloszy
4. Ponowne sprawdzenie ILE TAK NAPRAWDĘ TAM LECI NAPIĘCIA
5. Rozklejenie lamp i napylenie nowej warstwy na odbłyśnik.
A dodatkowo :
1. Kostki do czyszczenia z syfu etc.
2. Tungsram MegaLight Ultra + 120%
3. Polerka kloszy
4. Ponowne sprawdzenie ILE TAK NAPRAWDĘ TAM LECI NAPIĘCIA
5. Rozklejenie lamp i napylenie nowej warstwy na odbłyśnik.
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
-
- Berbeć
Dzięki za odpowiedź. Kostki są nówki, ostatnio wymieniałem, bo stare były już lekko przytopione. Rozklejanie i polerka mija się z celem, bo to przecież clear blacki. Chyba że chodziło Ci o rozklejanie i o polerkę tych ori lamp.
Zacznę od wymiany żarówek. Te co mam mają już parę lat, chociaż więcej przeleżały w garażu niż były założone.
A co do tych tungsram 120% to Twoim/waszym zdaniej żarówki o najlepszym stosunku cena/jakość/efektywność?
Zacznę od wymiany żarówek. Te co mam mają już parę lat, chociaż więcej przeleżały w garażu niż były założone.
A co do tych tungsram 120% to Twoim/waszym zdaniej żarówki o najlepszym stosunku cena/jakość/efektywność?
ZDECYDOWANIE TAK. Ja już tu pisałem na forum gdzieś jakie żarówki ja przerabiałem i lista była solidna i długa. Nie miałem i spodziewam się, że nie będę miał lepszych żarówek aniżeli wspomniane Tungsram. W sobotę nawet miałem okazję porównywać w Clear'ach parumiesięczne Osram NightBreaker Plus i w moich OEM lampach moje Tugsram MegaLight Ultra +90% i powiedzieć muszę szczerze, że tam na pierwszy rzut oka było więcej światła, ale koniec końców moje lampy na drodze okazały się skuteczniejsze No i to jak Tugsram w OEM'ach dobrze wyregulowanych oświetlają znaki to poraża Żarniki xenonowe wysiadają.pawello0071 pisze:A co do tych tungsram 120% to Twoim/waszym zdaniej żarówki o najlepszym stosunku cena/jakość/efektywność?
-
- Berbeć
Już takie wyżyłowanie żarówki może oznaczać tylko kwestię różnic w liczbach Między Tungsram +60% a 120% na pewno jest różnica, ale między +90% a 120% już raczej niezauważalna. Bierz 120% bo to najświeższy model a skoro +90% wyszła im rewelacyjnie to tutaj sprawy nie mogli zepsućpawello0071 pisze:Ok. A różnica między tungsram 90% a 120% jest bardzo widoczna