Klima dzwina praca

Problemy z prądem.
damianek12
Podwójny As

Klima dzwina praca

Post autor: damianek12 »

Byłem nabić klimę po kupie auta,I po nabici próba i po nacisnienic AC zaczęło dziwnie coś "szumieć/piskać" i dalej leciało cieple powietrze.Ten co nabijał mowil mi ze do wymiany jest sprężarka klimatyzacji ponieważ ta juz nie podaje powietrza i hałasuje i do kosza.Czy to na pewno będzie wina jej? bez klimy silnik ładnie pracuje ale po załączeniu AC słychać dziwny dźwięk.
damianek12
Podwójny As

Z wasza pomocą to widać ze prędzej całkiem ta sprężarka mi by się spaliła;/
wojtu
Potrójny As

Post autor: wojtu »

Na swoje pytanie sam odpowiedziałeś w pierwszym swoim poście.
Na odległość ciężko dać odpowiedź, z objawów mechanik ma rację. Tylko nie mów że za takie nabicie skasował coś? Remont sprężarki i zobacz co się zmieni
damianek12
Podwójny As

Skasował właśnie 50 zł;/Ale on mi mówił ze jej sie nie da naprawić bo to jedno razówki i muszę kupić inna czy to prawda? I drugie pytanie czy moje ja wyciągnąć zdjąć ten pasek i jeździć na razie bez?
szatri
Forumowy As

Post autor: szatri »

Po prostu nie włączaj jej, pasek nic nie ma do tego, jak będziesz miał drugą to sobie od razu zmienisz i nie będziesz 2 razy rozbierał
damianek12
Podwójny As

A nie ma Ktoś tu na forum do sprzedania ale żeby była cena ok i żeby była sprawna?
Awatar użytkownika
grrruby
Nałogowiec

Post autor: grrruby »

napisz w dziale "kupię" to może ktoś się odezwie ;)
damianek12
Podwójny As

No to odświeżam temat,dziś wziąłem się za klimę w tamtym sezonie się nie udało.Jeszce pod koniec sezonu sprawdzałem czy chodzi i jednak nici,i jeszcze się okazało naciskając A/C wgl. nie włącza się wiatrak klimy ani sprężarka i sobie odpuściłem to.Dziś zrobiłem na krótko do sprężarki i chodziła ale bardzo szumiało wiec ja wyjąłem i rozebrałem o to widok:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Jak widać posypało się wszystko.
Teraz mam pytanie:
1- włączając klimę czemu nie chodzi wiatrak od klimy bezpiecznik dobry i silniczek też bo na krótko chodzi?.
2 czy kompresor klimy pasuje też np od d15 do mojego d16?.
airman
Berbeć

Post autor: airman »

Na samym początku jak jeszcze sprzęło się spinało to wiatrak chodził? Może przekażnik padnięty. Masz w manualu opis krok po kroku jak sprawdzać.

jaki miałeś kompresor? Ja swojego sandena z 95r, zamieniłem na keihin z 2000r od EJ9. Patrzysz tylko czy budowa ta sama i tyle.

Układ chyba powinieneś przepłukać aby pozbyć się resztek zmielonej sprężarki, żeby nie odbiło się to na nowej :]
ODPOWIEDZ